Все пляжи Харькова прошли проверку специалистов. Полностью готов только один

08.06.2018 13:37   -
Автор:
Чи готові пляжі для відпочинку харків’ян? Тепер, після тривалих перевірок, спеціалісти готові відповісти на це питання. А відповідь така – для купання в місті поки що придатний тільки один пляж.
 
Сергій Колосовський начальник управління запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС Харківської області
 
Единственный пляж, который уже полностью готов, при проверке, вот мы проводили – это на Журавлевке, он стандартный, самый большой наш пляж отдыха.
 
На всіх інших пляжах були виявленні певні недоліки і, як зазначають фахівці, вони повинні пройти додаткову перевірку. А от з рятувальними пунктами у місті все гаразд. Їх 11 і вони всі оснащенні всім необхідним обладнанням. Щодо дитячих оздоровчих таборів в області, то з 10 пляжів повністю готовими до купання експерти визнали лише 3. Тож керівникам таборів були передані акти з виявленими недоліками. Як зазначають надзвичайники, усунення порушень наразі триває. Крім того, обласний лабораторний центр ще з початку травня відібрав двісті проб води. На 2-х пляжах виявили перевищення норми бактерії кишкової палички. 
 
Неля Новицька завідуюча відділенням організації санітарно-гігієнічних досліджень Харківського обласного лабораторного центру
 
Ці проби води були відібрані на пляжах місті Балаклія  – це міський пляж на річці Ляхівка і дитячий пляж на річці Балаклійка. Проби води були зареєстровані за показником вмісту лактозо-позитивних кишкових паличок.
 
А на міських пляжах якість води, зазначають фахівці, не викликає жодних побоювань. Наразі вода відповідає всі нормам. Саме такі перевірки проводитимуться протягом купального сезону два рази на місяць. На офіційному порталі лабораторного центру є інтерактивна карта пляжів, яку регулярно оновлюють. Крім того, надзвичайники вкотре нагадують харків’янам бути обачливими та відпочивати тільки в тих місцях, де обладнаний спеціальний рятувальний пункт.