Время идет, проблемы те же. Кто должен решать проблему жилья и трудоустройства переселенцев в Украине?

30.11.2015 15:02   -
Автор:

Більше двохсот тисяч переселенців. Саме стільки зараз живе на Харківщині. І якщо їх кількість час від часу змінюється, то проблеми, кажуть волонтери, залишаються ті ж.

Марина Алфьорова волонтер

Как полтора года назад не было жилья и рабочих мест для людей, срочно выехавших в критической ситуации, так этого же и нет до сих пор. Поэтому это те самые актуальные вопросы, которые до сих пор остаются нерешенными.

Вирішити ці питання, каже Марина Алфьорова, неможливо ні силами громади, ні силами місцевої влади. Навіть великі міжнародні організації допомогти нічим не можуть.

Аслак Сулумсмуен голова польового офісу Управління Верховного комісара ООН у справах біженців у м. Харкові

Агенство ООН у справах біженців, безумовно продовжить надавати фінансову допомогу незахищеним категоріям населення. Однак, якщо ми кажемо про цифри, в Україні мільйон двісті – мільйон триста внутрішньо переміщених осіб. Допомогти всім ми просто не в змозі. Український уряд має якось впоратись та перейти до довгострокового рішення цих питань.

Марина Алфьорова волонтер

С данной конкретной ситуацией ни волонтеры, ни гражданское общество справиться не могут и не смогут. Это уровень государства., государственной системы.

Та централізованої державної програми допомоги біженцям у питаннях житла та працевлаштування все ще нема. І навіть сподіватись на те, що вона з'явиться найближчим часом, кажуть волонтери, поки що не доводиться.