Впоследствии в судах могут ввести видеоконференции

24.05.2012 22:41   -
Автор:

Аби дати свідчення у суді не треба їхати до іншого міста та витрачати власний час. Це можна зробити і в місцевому суді. Необхідно лише, щоб там були комп"ютер та веб-камера. Співавтор законопроекту народний депутат Валерій Писаренко каже, така практика вже є у деяких судах країни. І якщо запропонований ним парламенту документ щодо впровадження відео-конференції на судових засіданнях буде ухвалений остаточно, то це ноу-хау будуть використовувати скрізь.

Валерій Писаренко,  Народний депутат України:

-Таким образом на сегодняшний день мы минимизируем и затраты людей, и время. В наше время основной проблемой есть то, что  многие люди годами сидят в следственных изоляторам по причине того, что кто-то не приехал на заседание из-за этого заседание переносится. Человек страдает, права человека нарушаются и мы эту ситуацию изменим.

Така відео-участь людини у суді буде реалізуватися на підставі постанови представників феміди. Окрім цього у рішенні буде вказано, який суд стане приймачою стороною. І забезпечить свідків усім необхідним для відео-конференції . Але навіть після винесення постанови, учасники дистанційного судового засідання мають право прийти до зали. І виступати в загальному порядку.

Анастасія Полякова, Харьковские Известия.