Возведение фан-зоны продолжается

29.05.2012 18:32   -
Автор:

Десять днів до початку грандіозного футбольного свята. Головним фан-серцем чемпіонату Євро – 2012 стане площа Свободи. На ній вже зроблено п"ятдесят відсотків монтажних робіт. Будівельники звели віп-зону у вигляді футбольного м"яча. Майже готова і головна сцена. На ній закріплять один великий унікальний екран.

Олександр Нечипоренко,  директор Департаменту з питань підготовки Євро-2012 з футболу:

-Он 8 на 16 метров, во вторых он имеет очень хорошее разрешение – будет видно издалека и такого качества экранов не устанавливали в Харькове. Так же будет 4 дополнительных экрана.

За прогнозами організаторів на офіційній фан-зоні Євро-2012 буде вболівати за свої команди близько п"ятдесяти тисяч фанів, як українських так і закордонних. Вона розпочне свою роботу вже з сьомого червня. У дні матчів працюватиме з десятої ранку і до опівночі. А щоб не було сумно тут організатори постаралися на славу. Стилістика, а точніше колорит фан-зони буде свій, Слобожанський.

Олег Катков,  режисер офіційної фан-зони у Харкові:

-Здесь очень красивые и костюмы и культура своебразная. Соответственно были подобраны слобожанские козаки, которые несколько раз будут выступать на центральной сцене в фан-зоне.

Під час роботи фан-зони іноземців навчать варити справжні українські борщі, лепити вареники та розписувати крашанки. Завітають на свято і зірки світової естради. Очікується приїзд популярного діджея Арміна ван Бюрена. Виступатимуть і українські гурти "ТНМК",  "Бумбокс", московський гурт "Галактика", велика кількість співачок та гурт "Gorchitza Live Project". Хіп-хоп ритми пролунають із вуст учасника американського гурту "Black Eyed Peas" Джеймса Гомеса (Taboo).

Завершиться футбольне свято у Першій столиці 1 липня концертом, 3D шоу та грандіозним фейерверком.

Ігор Бескровний, Євген Карпенко , Харьковские Известия.