Возрождение Пятихаток

26.04.2012 18:45   -
Автор:

Ще не так давно П'ятихатки вважали забутим районом Харкова. Кілька років тому тут почався етап відродження. Cпочатку комунальники зайнялися відновленням освітлення. Зараз – ремонтують дороги. І не лише на головних шляхах селища, а й у подвір’ях.

Наталія Бутильська мешканка П'ятихаток

-Ремонтируют дорогу, придомовую территорию, тротуар, бардюры новые будут ставить 

Наталія Буколова мешканка П'ятихаток

-У нас дороги делают. Освещение везде, даже ночью идёшь, в 12 часов – везде свет горит. Раньше этого не было

Та ще треба чимало зробити, кажуть місцеві. Аби мати конкретне уявлення про проблеми, до п'ятихатківців приїхала народний депутат Ірина Бережна і Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Мы с вами будем встречаться постоянно. Мы будем приезжать, проверят вместе с вами. И вы будете нам подсказывать. Потому что только вы знаете – какие здесь необходимо создать условия

Ірина Бережна Народний депутат України

-Главная работа нардепа – это проводить такие встречи, это обратная связь с людьми, это общение с людьми для того, чтобы знать их проблемы. их нужды. и стараться максимально их решить, естественно, в рамках тех компнетенций, которыми я распологаю, Где я реально людям могу помочь

Мешканці гостям зустрічі розповідають: проблем не вирішених наразі вистачає. Особливо, комунальних. Зокрема, вхідні групи до під’їздів розсипаються, покрівлі протікають, не вистачає нових лав. Та є сім будинків у селищі, де вже декілька років немає гарячої води. Але тепловики знають як вирішити цю проблему.

Сергій Андрєєв директор КП "ХТМ"

-Сегодня появились тенологии, которые позволяют без разборки трубопроводов сделать чистку. У вас появится горячяя вода. У кого-то чуть раньше у кого-то чуть позже

Турбує мешканців П'ятихаток і транспортне питання. А саме можливість діставатися до міста якісно та швидко. Не так давно на трьох маршрутах, що з’єднують цей район з містом оновили весь рухомий склад. Та от інтервал руху, особливо тих автобусів, що їдуть до центру, залишає бажати кращого. Особливо ввечері.

Лариса Скрипник мешканка П'ятихаток

-У нас, в общем-то, 1 транспорт, который идёт в центр. 36-й идёт до Лесопарка. Правда, ещё 211-й. Но он одит так: не по расписанию, и вобще может целый день не быть. Так что с этим – проблема))

Мер міста запевнив, інтервал руху взяли на контроль. І найпопулярніший двісті дев'яносто шостий маршрут їздитиме до опівночі. Він уточнив, що двадцять третій двадцять останній автобус вирушатиме з П'ятихаток, о дванадцятій прибуває на площу Свободи. Поступово вирішуватиметься і житлові питання місцевих. Як їх виконуватимуть комунальники – мер перевірятиме особисто. Усі намічені на цей рік роботи з благоустрою мають завершити до осені. А наприкінці листопада міський голова із мешканцями П'ятихаток вже запланував висадити молоді деревця.

Олена Завгородня,  Віктор Ноздрачов , Харьковские Известия