Возле станции метро “Пролетарская” планируют масштабную реконструкцию

31.05.2012 22:55   -
Автор:

Район біля станції метро "Пролетарська" місцеві жителі вже охрестили "шанхаєм" і не без підстав. Кажуть, безладно встановлені кіоски, несанкціонована торгівля, вузькі пішоходні доріжки, тиснява, що утворюється тут особливо у часи пік, завдає чимало незручностей і пішоходам, і покупцям.  

Валентина,  харків'янка:

-Надо убрать киоски, потому что нет прохода, в случае чего народ толпится, желательно благоустроить.

Жанна , харків'янка:

-Хотелось бы конечно, чтобы сделали, потому что здесь не протолпиться, ужасно, грязно. А что хотелось? Чтобы было удобно, чтобы всё было рядом и с детьми чтобы куда-то и что нужно купить, всё.

В найближчих планах мерії – благоустрій району, мовляв перетворень має торкнутися не тільки центр міста а й околиці. Це стосується і території біля метро "Пролетарська". Зараз тут, констатують фахівці, поки тільки хаотична забудова кіосками, більшість з яких встановлені самовільно, а деякі МАЮТЬ дозвільні документи, але тимчасові. Тож територію планують звільнити від малих архітектурних форм. Це стосується порядка ста об"єктів. Замість цього в районі планують побудувати сучасні торговельні та побутові комплекси. тож підприємці без роботи не залишаться.

Володимир Коваленко,  директор Юридичного Департаменту Харківської міської ради:

-Надеемся, что будет с их стороны понимание, а с нашей созданы все условия, чтобы все прошло спокойно, с пониманием и люди получили нормальные рабочие места.

Якого вигляду взагалі набуде район, зрозуміло поки що тільки з фотографій. Широкі пішохідні тротуари, зупинки, місця відпочинку та термінал, з будівництвом якого мають намір впорядкувати рух елктротранспорту і приміських маршрутів.

Сергій Дульфан,  директор Департаменту транспорту і зв'язку:

-В результате мы должны получить мощную автостанцию, которая будет работать на Чугуевское направление. Мы должны получить мощный пересадочный автоузел, обеспечивающий городским транспортом район Рогани, Восточного и ХТЗ. Мы должны получить мощный узел пригородного сообщения.

Затвердженого проекту ще немає. Фахівці в роздумах. Припускають, що термінал буде розташовано з боку кругу тролейбусів праворуч від Московського проспекту по руху з центру. Втім не виключають, що зупинка електротранспорту залишиться на колишньому місці, а термінал буде облаштовано на автостанції, тоді для цього навіть готові побудувати додатковий пішохідний перехід з входом у метрополітен. Повноважень у проектантів багато, а ось часУ – місяць. Після чого проект розглядатимуть на містобудівельній раді і тільки тоді фахівці зможуть почати реалізацію замисленого.

Анжела Сушко, Євген Карпенко, Харьковские Известия.