ВОЗ: в 80% случаев коронавирус не представляет опасности

18.02.2020 12:03   -
Автор:
У 80% випадків коронавірус не представляє небезпеки. Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що він менш небезпечний, ніж його попередники SARS і MERS. Про це повідомив директор організації Тедрос Адханом Гебрейесус.
Тедрос Адханом Гебрейесус директор ВООЗ
 
Китай опублікував документ з детальними даними про більш ніж 44 тисячах підтверджених випадків COVID-19. Ці дані дають нам краще уявлення про віковий діапазон хворих осіб, тяжкость захворювання та рівень смертності. 
 
Оприлюднені Китаєм дані свідчать, що COVID-19 менш смертельний, ніж інші відомі коронавіруси. Показник летальності становить близько 2%, тоді як під час спалаху "атипової пневмонії", збудник – коронавірус SARS, померли приблизно 9% хворих. Смертність від коронавируса MERS взагалі перевищує 30%.
 
Більше 80% пацієнтів мають легке захворювання і одужують. Приблизно в 14% випадків вірус викликає важкі захворювання, включаючи пневмонію і задишку. І близько 5% пацієнтів мають критичні захворювання, включаючи дихальну недостатність, септичний шок і поліорганну недостатність. У 2% зареєстрованих випадків вірус смертельний, і ризик смерті збільшується з віком. 
 
У той час як діти заражаються вірусом досить рідко, констатують фахівці. У ВООЗ також додають, що оприлюднені дані свідчать про деяке уповільнення епідемії в Китаї. Але ці результати радять трактувати дуже обережно. Адже вони можуть змінюватися. Станом на ранок вівторка новим коронавірусом на материковому Китаї захворіли близько 72 000 чоловік. В інших країнах світу зареєстрували ще близько тисячі випадків. Померло близько 1 870 осіб, переважна більшість – в китайській провінції Хубей, що і стала осередком епідемії.