Вони атакують. У Харкові комунальники знов вийшли на боротьбу з бурульками

26.03.2013 19:54   -
Автор:

Ігор Бескровний кореспондент

-Загроза зверху, причому не фантастична, а справжня, на атаку можна чекати навіть у дворі вашого будинку. Ця небезпека прозора, гостра і холодна – бурульки. Вони очікують на вас майже на кожному кроці.

Відступаючи, зима залишає по собі небезпечні згадки. Вони немов останні вартові холодів висять на дахах харківських багатоповерхівок. Від десяти сантиметрів до півметра у довжину. І немов діаманти переливаються у світлі. Але не довго.

Це шокуючи кадри з інтернету. Причина падінь проста – в цих випадках провина комунальників, які вчасно не прибрали небезпечну зимову прикрасу з дахів.  Не спромоглися навіть огородити небезпечні ділянки. У Харкові ж до цієї проблеми підходять з року в рік все більш серйозніше, говорить заступник директора профільного Комунального підприємства Євген Пасенов.

Євген Пасенов заступник директора КП "Харківське ремонтно-будівельне підприємство"

-С учётом такой погоды мы собрали порядка шести бригад уже на первый день без заявок. Т.е. на понедельник у нас практически небыло заявок, около тридцати, и дополнительно в понедельник мы усилились до одиннадцати бригад, и уже на сегодня у нас их четырнадцать и в том числе механизированная бригада работает в полном объёме.

Прибирають бурульки альпіністи. Команда складається мінімум з трьох осіб – сам альпініст, той хто його страхує і людина, яка знизу стежить, щоб крижані брили не падали на людей.

Перед початком робіт територію огороджують стрічкою. Щоб очистити будинок від бурульок та снігу, комунальникам необхідно, як правило, від півтори до трьох годин в залежності від габаритів будівлі та обсягу робіт. Вже на сьогодні у альпіністів понад шістсот замовлень по всьому місту.

Тетяна художник

-Это красиво, но бороться с ними нужно, потому что несколько лет назад мы помним у нас в городе убило человека падающей сосулькой.

Інна пенсіонерка

-Сосулька это смертельная опасность, никакой красоты тут нету. Вот когда деревья в инеи стоят вот это красота. А когда сосули висят, тем более что много случаев было в подтверждение тому, что это опасносные сосули. Поэтому тут красоты никакой не может быть.

Дарина помічник кухаря

-Они вот так висят, а потом упадут и всё, по голове. Чтобы работники убирали, сбивали их. Конечно с больших крыш их не собъёш, ну даже не знаю. Хотя не знаю, вон сбивают.

Поки одні комунальники розправляються з бурульками нагорі, внизу двірники продовжують прибирати сніг і ожеледь, яки цієї весни подарувала природа Харкову.

Віра Козлова начальник дільниці № 1 КП "Харківблагоустрій" Київського району

-У нас уже в основном уже солнечная строна очищена до асфальта, а тут северная строна поэтому сейчас страемся всё сделать, почистить все тротуары до асфальта.

Саме так, від зими, кажуть комунальники , і сліду не залишиться і в місто прийде вона – довгоочікувана весна.

Ігор Бескровний