Волонтеры ожидают новую волну переселенцев. Теперь из Авдеевки

02.02.2017 14:10   -
Автор:
В зв'язку з останніми подіями в Авдіївці, волонтери "Станції Харків" готуються до нової хвилі переселенців. Тож, кажуть, потребують будь-якої допомоги. Її чекають за адресою вул. Дмитрівська 25. Тут з радістю приймають і предмети побуту, і продукти харчування, і засоби особистої гігієни. Чого ще потребують ті, хто шукає підтримки у волонтерів, можна дізнатися і за телефоном гарячої лінії  0 800 302 911
 
Олена Вінник волонтер організації "Станція Харків"
 
На сегодняшний день обращающихся, приехавших людей из Авдеевки еще нет. Мы готовимся к приему людей. С 31 числа объявлен сбор продуктов питания, объявлен сбор предметов гигиены – то что в первую очередь понадобится людям. Одновременно мы собираем деньги на карточку нашего благотворительного фонда. Я хочу сказать, что как обычно, в общем-то, за все эти годы, харьковчане моментально откликнулись. У нас постоянно приходят люди, приносят самое необходимое и постоянно поступают деньги на счет.
 
Як працювати з великою кількістю переселенців, тут знають не з чуток. Не перший рік кожного дня до центру приходять сотні людей. Всього, підсумовують волонтери "Станції Харків" за понад два роки їхньої роботи за гуманітарною та консультативною допомогою до них звернулось близько 150 тисяч переселенців. Здебільшого, у людей є потреба в житлі, продуктах харчування і проблеми з соцвиплатами. 
 
Анна Тимофєєва  волонтер організації "Станція Харків", спеціаліст з соціальних питань
 
Люди к нам приходят все время, в основном вопросы касаются соцвыплат, задержка соцвыплат, то есть, вопросы, связанные с собезами, пенсионным фондом, также по поселению и по гуманитарной помощи.
 
Зараз Харків та Харківська область є лідерами за кількістю прийнятих переселенців: за офіційними даними, насьогодні тут перебуває понад 200 тисяч тимчасово переміщених осіб.