"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Волонтери Харкова провели зліт

В аеропорту, на станціях метро, на фан-зоні. Майже місяць волонтери Харкова допомагали іноземцям. Відшукати необхідну вулицю, де поїсти та відпочити – на ці питання відповідали  добровольці. За цей час вони стали дружньою командою. Так само згуртовано вони зібралися на Журавлівці – на екскемпінгу голандських фанів.

Інна Кучерова волонтер

-Мы общались с голландцами, всегда им помогали, это очень интересные, безумные люди,  и тоже также портуагльцы приезжали, такие горячие парни, думаю все их запомнили, очень большого опыта набрались, общения с людьми, особенно с иностранцами, а также помощь людям, я считаю вообще такое событие нельзя было пропускать в Харькове.

Були і складнощі в роботі. Незважаючи на комплексну підготовку, деяким не вистачало розмовних навичок. Але це не стало на заваді спілкуванню. Загалом, як відмітив Олександр Попов, відгуки іноземців у переважній більшості саме позитивні та вдячні.

Олександр Попов заступник міського голови з питань сім'ї, молоді, спорту і підготовки Євро-2012

-Кто-то лучше говорит на английском, кто-то хуже, но я считаю, что наши ребята справились, и справились они не в одиночку, а командой. На Евро волонтёрское движение получило мощный толчок т. е ребята поняли насколько это может быть интересно, насколько они могут быть полезны для города и поэтому мы во всех городских и имиджевых проектах наших волонтёров будем использовать и будем постоянно это движение развивать.

За таку роботу кращих та активніших нагородили почесними грамотами та подяками.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко Харьковские Известия.