Вогонь на Харківщині знищів 500 гектарів лісу, згоріли приватні домоволодіння

03.09.2020 14:44   -
Автор:
Нещадний вогонь, що знищив сотні гектарів лісу на Харківщині. Надзвичайна ситуація, що сталася у Дворічанському районі, почала розгортатися ще пообіді у середу. На території місцевого лісництва між населеними пунктами Гороб’ївка та Гряниківка виникла лісова пожежа на площі у близько 500 гектарів, з них 100 гектарів – верхової пожежі, що вважається найскладнішою при її гасінні. Через пориви вітру полум’я почало перекидатись по верхівках дерев та дійшло до житлового сектору. В результаті всі домоволодіння у селищі Гороб'ївка, що межує з лісом, вигоріли вщент. У пожежі, за словами її приборкувачів, було 3 основні осередки загоряння, які під вечір середи та ранок четверга вдалося локалізувати. Боротьба з наслідками надзвичайної ситуації триває. 
 
Юрій Попченко тимчасово виконуючий обов'язки директора державного підприємства  "Куп'янське лісове господарство"
 
На данный момент охвачена площадь почти 400 гектаров пожаром. Мы боремся с ним уже вторые сутки. За мою бытность работы в этом лесхозе – это крупнейший пожар, который мы уже не можем потушить такими крупними силами. Сюда стянуты пожарне расчеты всей Харьковской области нашего управления, работает более 150 человек. На данный момент мы рассматриваем версию поджога, потому что при начале пожара было выявлено три очага, которые в одно время были обнаружены нашими наблюдателями с вышки, и сразу же брошены все силы на тушение. К сожалению погода в данный момент очень не благоприятствует тушению. Это очень сильный ветер и очень большая жара.
 
місцевий мешканець
 
Мама выбежала с аптечкой, со всем,  собаку спасли да и практически все, курточку выхватила, документы. Все сгорело на дом, все сгорело. Там ничего не осталось там один пепел. Тут хоть стены остались,а  у нас там ничего не осталось, один флагшток и  забор, дверь и все…
 
місцева мешканка
 
У нас ребенок маленький годовалый, с ним бежали понад лесом с дитём на трасу, аж сюда, потому что видели, что уже все, реально уже все.
 
місцевий мешканець
 
Собаку і кошку сьогодні знайшли обгорівшими. А так нічого, все згоріло.
 
місцевий мешканець
 
І пішло пішло опять до хат через траву, воно моментально все, дві секунди всьо воспламеняется 
 
місцевий мешканець
 
Оця хата горіла в третій раз. Певно в «послідній» уже відбудовувати її тут ніхто не буде  і в цьому селі, бачите ви самі, ніхто нічо будувати не буде. Мати і сусідка, це сестра її…що могли схопили: паспорт і пенсіонний, в чом одіті в тому і поїхали…