Водіям пропонують 7 місяців на рік їздити з увімкненими фарами

28.06.2012 17:37   -
Автор:

Незабаром водіям доведеться звикати до нових вимог правил дорожнього руху: Кабмін з подання ДАІ готує чергові зміни до постанови, що пропонує водіям, як вести себе на дорогах. Зокрема йдеться про вимогу 7 місяців на рік,  з 1 жовтня по 1 травня, їздити з увімкненими фарами. Експерти називають це поширеною світовою практикою.

Дмитро Харченко  організатор Союзу автоклубів

-Есть пример наших братьев из России, где это введено три-пять лет назад. Аварийность снизилась, люди привыкли ездить и я считаю это положительным.

Думки ж водіїв щодо цього нововведення розділилися.

Максим водій

-Я думаю, на работу автомобиля это абсолютно не влияет. Если будем ездить с включенными фарами, то наоборот будем видеть друг друга. И меньше аварий, меньше ДТП. То есть я только за.

Ігор водій

-А так я не знаю – будут фары, не будут. Как-то от этого ни легче, ни холодно, ни жарко.

Поки ж правила вимагають включати фари лише в темний час доби і «в умовах недостатньої видимості», наприклад, при негоді. І штарф за порушення таких вимог складає 340-425 гривень.

Дмитро Харченко  організатор Союзу автоклубів

-Штрафы были, есть и будут. От них мы никуда не денемся. Нарушил – заплати. Я не против платить штрафы. Но я практически не нарушаю, поэтому у меня нет этих штрафов.  

Коли ж набудуть чинності нові правила, та яким буде штраф за їх порушення, поки не відомо. Та проект вже пройшов стадію громадського обговорення, і зараз в нього вносять останні правки.