Вода для Індустріального району. Спеціалісти розповіли про наслідки рашистських обстрілів

14.02.2023 19:17   -

10 лютого рашисти здійснили чергову ракетну атаку на Харків. В результаті влучання в один з енергетичних об’єктів – спричинило перебої з водопостачанням. Мова про будинки відразу трьох житлових масивів Харкова. Так протягом кількох днів жителям ста будинків мікрорайонів: “Сонячний”, “Рогань” та “Горизонт” було скрутно з водою. Особливо верхніх поверхів. Ось, яка була ситуація в одному з будинків на «Горизонті» у першій половині дня понеділка.

ПЕТРО ЖИТЕЛЬ МІКРОРАЙОНУ ГОРИЗОНТ
Да воды вообще нет. Ни горячей, ни холодной. Вот набираем, кто привезет, набираем и сливаем, особенно, вы же сами знаете куда. А на питание, как наберём, приготовим. На три-четыре дня хватит нам. Так, что водички нема у нас. Позавчера часов где-то в 10 дали, она там чуть-чуть покапала, мы два ведра набрали и все. И воды нет.

Причиною цього комунального колапсу – знеструмлення насосної станції, що забезпечує цей масив водопостачанням, пояснили фахівці. Після оперативних робіт, повідомили водоканалівці, воду до багатоповерхівок вдалось повернути вже у другій половині дня понеділка, завдяки резервним насосним станціям. Постачання відновлювали поступово І у вівторок,комунальники, вийшли із заявою, проблема усунута. Люди з водою.

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
11 числа було підвищено тиск і відновлено постачання до 5-6 поверху. На той момент була тільки така технічна можливість. Потім були роботі продовжені і за рахунок наших резервних потужностей було пере направлено туди, тиск підвищено і вчора уже на 12-13 дня вода уже появилась у всіх мешканців, включаючи 9 поверх. А ті будинки, як були 16-ти поверхові, тим ми ще 12-го ми змогли дати їм воду.

Наразі насосна станція, що качає воду для будинків мікрорайонів “Горизонт”, “Сонячний” та “Рогань”, перебуває на стадії переходу роботи на альтернативних джерелах енергії. Взагалі з подібною ситуацією, коли станція опинилась без електроенергії, кажуть на «Харківводоканалі», їх підприємство ще не стикались

МИКОЛА ЗАВАДА ЗАСТУПНИК ДИРЕКТОРА З ВИРОБНИЦТВА КОМПЛЕКСУ «ХАРКІВВОДОПОСТАЧАННЯ» КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Для того, щоб виконати цю роботу необхідно було виконати зонування, необхідно було виконати переключання на насосних станціях на яких потрібно було дати воду в цей мікрорайон. Була велика робота проведена в цьому напрямку, задіяні великі сили. Ми заходили з різних боків для вирішення цієї проблеми. Такої ситуації не виникало ніколи. Тому вона була нестандартна. І потребувала нових рішень. Все це виконано, все вдалось і водопостачання відновлено на сьогоднішній день. В подальшому на цій станції будуть розроблені плани по відновленню енергопостачання туди. Планується встановлення генератора для альтернативного забезпечення енергії. У найближчі дні і тижні ця робота буде проводитись.

ОСТАННІ НОВИНИ