Внешнее независимое тестирование- стартовало

15.05.2012 18:27   -
Автор:

-Закрываем пункт тестирования

Суворо за розкладом та дотримуючись всіх правил. Дві з половиною тисячі абітурієнтів з Харкові та області з*їхалися до пунктів тестування. Їх у місті відкрили дев*ять. Сьогодні діти складали хімію. Щоправда десять відсотків з зареєстрованих на це тестування, до пунктів не прибули. Та були й такі, яких до написання ЗНО не допустили.

Олександр Сидоренко,  директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти:

-Загалом по Харківській області 15 абітурієнтів сьогодні не змогли пройти ЗНО, через те, що запізнилися, або не мали при собі відповідних документів

Суворіше контролювали на тестуванні і те, аби діти не пронесли до пунктів різні пристрої. Цього року – це було робити простіше. На двох пунктах абітурієнтів перевіряли за допомогою металошукачів.

Олександр Сидоренко , директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти:

-В жодному випадку не було виявлено недозволеної апаратури. Наше завдання не обов*язково піймати за руку і вигнати. Наше завдання полягає – щоб не допустити використання. Я думаю, ми це зроибили

Наступного року, запевнив Юрій Сидоренко, такі металошукачі будуть використовуватися на всіх пунктах проведення тестування. Без виключення. Та ще треба завершити ЗНО-2012, говорить директор центру оцінювання якості освіти. Цьогорічне тестування триватиме до сьомого червня. А вже з другого липня, маючи результати тестів на руках, діти почнуть подавати документи до ВИШів.

Олена Завгородня , Євгеній Дроботов , Харьковские Известия