Вкусно, но небезопасно. В шести образцах мороженого найдена кишечная палочка

06.10.2016 14:19   -
Автор:
Улюблене та смачне не завжди корисне та безпечне. У Харкові перевірили морозиво восьми відомих торгових марок, яке найчастіше купують городяни. У лабораторії вміст тестували за органолептичними та фізико-хімічними показниками, вмістом рослинних жирів, мікробіологічними показниками, якістю пакування та маркування. За результатами лабораторних випробувань було встановлено, що 6 з протестованих зразків морозива не відповідають вимогам та інформації, заявленій на етикетці. І найстрашніше було те, що в морозиві були виявлені бактерії групи кишкової палички. 
 
Ольга Леньшина провідний інженер ДП "Харківстандартметрологія"
 
Это в таком мороженом – пломбир ТМ "Твоя ферма", морозиво пломбір "Малюк-Ам" ТМ "Ласунка", морозиво пломбір ТМ "Лімо", морозиво "Ескімос" ТМ "Рудь", морожено пломбир "Чукча в чуме" ТМ "Ласка" и мороженом "Лісова ягода" ТМ "Лімо". Это говорит о том, что были нарушены требования санитарных норм при производстве продукции. 
 
Споживачу такого морозива, каже Ольга Леньшинина, це загрожує розладом травлення, дисбактеріозом та навіть кишковим отруєнням. Крім того, в кількох протестованих зразках морозива була виявлена занижена масова частка молочного жиру, що не відповідає нормам тож таке морозиво не має права називатися "пломбіром". 
 
Ольга Леньшина провідний інженер ДП "Харківстандартметрологія"
 
Следует сказать, что мороженое "пломбир" оно изготавливается исключительно на основе молока и молочных продуктов, без добавления растительных жиров, консервантов. ))
 
Тож перед купівлею морозива, радять фахівці, звертайте увагу на те, як продукт зберігається у вітрині магазину. Дивіться, аби морозиво не було м’яким та деформованим. Така продукція свідчить про те, що продукт неодноразово заморожували й розморожували. Та обов'язково не забувайти переглянутис склад морозива на етикетці.