Визначено переможців обласного конкурсу “Вища школа Харківщини – кращі імена”

27.11.2012 18:29   -
Автор:

У залі провідні вчені, аспіранти, викладачі та студенти. Всі в очікуванні підбиття підсумків обласного конкурсу "Вища школа Харківщини – кращі імена". Конкурсу який для Харкова став традиційним.  

Василь Тацій Президент Академії правових наук України

-Це також визнання того, Харків – це центр, це столиця вищої освіти і науки нашої держави і тому цей конкурс вперше проводили як раз у нас.

Цього року у конкурсі взяли участь понад 160-т викладачів з майже 50-ти ВИШів Харківщини. Саме серед них і визначали кращих педагогів та науковців.  

Віль Бакіров голова Ради ректорів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації Харківської області

-Можете себе представить как тяжело было комиссии отобрать лучших из лучших, тех, кто добился в этом году наиболее значимых результатов. Это было очень сложно. и всё таки мы эти результаты имеем.

29 дипломантів конкурсу і 12 лауреатів. Визнаним фахівцям науки та освіти заслужені нагороди – дипломи, спеціальні статуетки "Христина" і пам'ятні подарунки.

Сергій Чернов голова Харківської обласної ради

-Хотел, чтобы Харьковщина носила имя первой столицы образования и науки и мы с городостью всегда повторяли эти слова и передавали это из поколения в поколение.

Переможців визначили у семи номінаціях – декан факультету, завідувач кафедри, викладач гуманітарних, фундаментальних і професійно-орієнтованих дисциплін, а також науковець і молодий науковець.

Ігор Терехов  заступник Харківського міського голови

-Именно вы формируете то будущее поколение учёных, которое сделает наш Харьков динамично развивающимся, прогрессивным европейским мегаполисом. Большое спасибо вам за ваш труд.

Були вручені і відзнаки "За мудрість і відданість освіті" – нагороди найвідомійшим представникам науки. Цього разу Їх отримали радник ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Олександр Бандурка і радник ректора Харківського національного технічного університету сільського господарства Дмитро Мазоренко.

Михайло Добкін  голова Харківської облдержадміністрації

-Высокая планка, которая была поднята 10-15-20 лет назад, сегодня теми, от кого это зависит уверенно держится и никто не может посягать на высокий авторитет Харькова в плане подготовки высококвалифицированных специалистов.

А далі – святковий концерт, урочистості продовжив симфонічний оркестр Харківської обласної філармонії.

Анжела Сушко, Ігор Луханін, Харьковские Известия