Визит посла Эстонии в Харьков

17.03.2012 15:36   -
Автор:

Міцно тиснуть руки один одному. Так мер Харкова розпочинає зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Лаурі Лепіком. І одразу за круглий стіл – до роботи. Коло питань співпраці – велике.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

На сегодня у нас есть большая программа по международной деятельности. Харьков удостоен четырех номинаций призов Европы за международную деятельность. Мы заинтерисованы в развитии партнерских отношений, ну и конечно же с вашим государством.

У цьому зацікавлена й інша сторона. До того ж у Харкові, кажуть естонці, склалися сприятливі умови для ведення бізнесу. Тож багато підприємців їхньої країни працюють саме у першій столиці. Та зв"язки потрібно зміцнювати і надалі. Як варіант співпраці пропонують іноземці перейняти власний досвід зі створення електоронно уряду. У них ця система існує вже більше десяти років. Це коли громадяни мають можливість за допомогою інтернету відкривати бізнес та вести різноманітні справи без паперів.
 

Лаурі Лепік Надзвичайний і Повноважний посол Естонської Республіки в Україні

Через такие он-лайн услуги человек может сам делится с государтвом или с городом платить налоги, и это важно, потому что нет посредника.

У цьому напрямку Харківщина вже робить перші кроки,-відзначає вже на зустрічі з делегацією з Естонії губернатор області Михайло Добкін. Та така практика, каже обов"язково стане в нагоді.
 

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

Есть,что изучить, и есть, что принимать. Поэтому мы с удовольствием отправим к вам делегацию наших молодых специалистов, которые занимаются непосредственно роботй по устранению барьеров между предпринимателями и просто людьми,котоыре обратились в облдаминистрацию и чиновниками.

Також губернатор пропонує налагодити співробітництво і у сільському господарстві. Бо потенціал на Харківщині великий та не весь використаний. Така співраця, на думку обох сторін, тільки зміцнить дружні та партнерські відносини обох держав.

Євгенія Кутнова, Євген Шинкаренко.ХИ