Візит губернатора Михайла Добкіна на Зачепилівщину

13.11.2012 22:40   -
Автор:

Свій візит на Зачепилівщину губернатор Михайло Добкін розпочав з відвідин провідних сільгосппідприємств району. Ознайомився з сучасними технологіями агрофірми, яка спеціалізується на вирощенні зернових культур та розведенні свиней. Нещодавно в цьому господарстві  відремонтували свинокомплекс та укомплектували його новітнім обладнанням.

Іван Гережа директор сільгосппідприємства Зачепилівського району (с. Залінійне)

-Реконструйовано вісім будівель, це мається на увазі, дві будівлі свиноферми, чотири склади, зробили новий механізірований тік, практично відреставрували та зробили реконструкцію механічної майстерні і так дальше.

Завдяки цьому сільгосппідприємству цьогоріч вдалося виростити до півтори тисячі голів свиней, а це чи не вдвічі більше, ніж торік. Та це не єдине господарство в області, де вдалося збільшити поголів'я худоби. Цього року за наказом Президента України тваринництво є пріоритетною галуззю сільського господарства, у зв'язку з цим свиноферми та комплекси будуються та відновлюються в багатьох районах Харківщини.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Те хозяйства, которые хотят крепко стоять на ногах, те хозяйства, где берегут людей и думают о том, как развивать социальную сферу, в обязательном порядке развивают животноводство. Это не просто дополнительные рабочие места, это еще и возможность получения дополнительного заработка. Там, где считают каждую копейку, где умеют в сложных ситуациях и себя обеспечить и тех людей, кто работает, таких целей добиваются.

Не менш важливою, ніж свинарство, є галузі молочного та м'ясного скотарства. Для їх розвитку на Харківщині підготували чимало проектів, говорить губернатор. Один з них  -"Село майбутнього", запропонований на розгляд у столиці вже затвердили у Кабінеті міністрів. Тож можна починати його реалізацію.

Михайло Добкін голова Харківської облдержадміністрації

-Харьковская областная государственная администрация уже сделала бюджетный запрос на следующий год по финансированию данного проекта, поэтому сейчас в активной фазе юридическое оформление данного проекта. Реализовываться он будет с первых месяцев 2013 года, когда погода позволит начинать производить строительные работы. Будет построен современный генетический центр и начато строительство современного хозяйства, где будет выращиваться до трех тысяч голов дойного стада.

Після оглядин тваринницьких підприємств очільник області відвідав і поля озимої пшениці. Вона, за свідченням фахівців, у доброму стані. А щоб наступного року, кажуть, був гарний врожай, необхідна відповідна погода, як взимку, так і навесні, під час достигання озимих. Візит губернатора на Зачепилівщині завершився у Бердянському навчально-виховному комплексі. Дошкільний підрозділ якого знаходиться на стадії реконструкції. Зараз там полагодили дах та каналізацію. Після завершення ремонту відновлене приміщення закладу зможе прийняти близька ста малюків.

Олександра Суфіянова, Віктор Ноздрачов, Харьковские Известия.