Віз і нині там: комунальники досі не можуть розпочати будівництво ринку

04.08.2020 12:56   -
Автор:
Техніка є, а от в'їзду немає. Так із самого ранку представники міського комунального підприємства намагалися потрапити на власну територію для проведення необхідних робіт. А саме – для розробки проекту та дослідження земельної ділянки. Бо саме на цьому місці розташується новий торговий ринок для тих підприємців, павільйони яких  потрапили під будівництво дороги з Салтівки в центр. Проте комунальників на міську землю не пускають, тож на місце викликають поліцію та пояснюють їм ситуацію. 
 
– В данный момент мне нужно заехать на территорию выделенную мне, на которую есть абсолютно все правоустанавливающие документы.
– Документы можно?
– Да, пожалуйста. 
 
Правоохоронець оглядає документи комунального підприємства на право робіт на цій земельній ділянці. Та, аби зрозуміти з якою метою, працівників не пропускають, поліцейський намагається запитати, чи є в іншої сторони якійсь відповідні папери або ж ні. 
 
– А вы можете предоставить документы, которые у вас имеются на эту землю, на основании чего вы не пускаете?
– Мне это Богом данная земля. Это моя Богом данная земля. Мы – громада города Харькова. Мы здесь жители, это наша Богом данная земля.
 
І, звісно, за аргумент це правоохоронці не сприйняли. Тож поліцейські намагаються зясувати, чому комунальникам заважають проїхати на їхню ж територію.  
 
– На данный момент вы препятствуете ее проезду.
– Разрешение есть на проезд?
– Какое разрешение на проезд, в смысле? Разрешение на проезд, которая принадлежит КП? 
 
Поліцейські у подиві, у подиві й самі ж комунальники. Тому працівники КП все ж продовжили спроби потрапити всередину, але вже з іншого в'їзду, проте картина і там – така сама. Більш того, вся теріторія, де мають прцювати комунальники, перетворена невідомими, на закриту зону.  
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок" 
 
Как оказалось на выходных провели работы по установке контейнеров и свариванию их между собой. Это своего рода получился укреп район, очень серьезно укреп район, в который попасть та и не так просто и не то, чтобы не просто невозможно. С двух сторон спецмашины, техника забором огораживает эту территорию.
 
Взагалі комунальники вже не вперше не можуть потрапити на свою територію, лише за цей тиждень таких спроб було три, але всі безуспішні. Та директор КП каже, що не будуть сидіти склавши руки, а навпаки будуть через всі можливі інстанції доводити власну правоту. Бо це – земля комунального підприємства, нагадує Олександр Молчанов. 
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок"
 
У нас по каждому материалу отправлены заявления, мы будем добиваться и через генеральную прокуратуру, во все возможные органы и сейчас уже в этот момент пишем заявления, то есть это просто так не будет оставаться, все должно быть в рамках закона.   
 
Олександр Молчанов вкотре наголосив, що не залишатиме цю ситуацію напризволяще, бо на цій ділянці якомога скоріше має розпочатися будівництво нового міського ринку, і воно має вестися паралельно зі зведенням дороги через центр до Салтівки, аби підприємці не залишалися без робочих місць. 
 
Олександр Молчанов директор КП "Міський торговий ринок"
 
Мы должны построить к этому сроку современный торговый центр, который будет полностью узаконен, который будет построен по всем нормам, то есть у нас будет многофункциональный торговый комплекс, где каждый предприниматель может себе от минимальных квадратных метров найти себе торговый объект. И он получит его без всяких доплат, без каких-либо подводных камней, он заключит договор с городом и будет наполнять бюджет города.