Виконком ухвалив бюджет Харкова на 2021 рік

01.12.2020 17:42   -
Автор:
Виконавчий комітет схвалив проект бюджету Харківської територіальної громади на наступний 2021 рік і рекомендував його на розгляд депутатів міськради. Показники бюджету, як зазначила профільний віце-мер, враховують економічну ситуацію, що склалася у результаті розповсюдження коронавірусної інфекції. 
 
Тетяна Таукешева заступника Харківського міського голови, директор Департаменту бюджету і фінансів
 
Доходы бюджета Харьковской городской территориальной громады рассчитаны в объеме в 15,6 миллиардов. Основным доходным источником как и в предыдущие годы является налог с доходов физических лиц, который занимает 58,2 % в структуре доходов бюджета на будущий год. Прогнозный объем расходов бюджета рассчитан в сумме 15,6 миллиардов гривен. То есть бюджет сбалансирован.
 
Завдяки цьому всі захищені видатки у 2021 будуть профінансовані у повному обсязі, переконана віце-мер. Більш того, планується збільшення соціальних виплат. 
 
Тетяна Таукешева заступника Харківського міського голови, директор Департаменту бюджету і фінансів
 
При формировании расходов предусмотрено увеличение с 1 января будущего года минимальной заработной платы, оклады работника первой тарифной разрядной сетки на 27 %, Среднемесячная заработная плата в строительстве, реконструкции, капитальном и текущем ремонте увеличена на 25% и будет 15 тысяч вместо 12 в текущем году
 
Кошти із бюджету планують направити також на реконструкцію інфраструктурних об'єктів та забезпечення життєдіяльності міста. Остаточне ухвалення бюджету відбудеться на сесії Харківської міської ради.