Військова допомога Україні, польська мова на ЗНО та імпорт електроенергії – головне за ніч

01.02.2023 12:17   -

США вперше планують дати Україні ракети більшої дальності. За даними Reuters, штати готуються виділити Україні пакет військової допомоги на суму $2,2 млрд і до нього вперше увійдуть ракети більшої дальності.

Уряд Норвегії планує затвердити п’ятирічну багатомільярдну програму підтримки України. Про це пише норвезьке видання. Повідомляється, що допомога включатиме гроші на військову та громадянську підтримку, а також на відновлення.

Франція оголошує про передачу Україні 12 САУ “CAESAR”. Про це повідомив міністр оборони Франції. Пакет оцінюється у 200 мільйонів євро підтримки. Також міністр оборони країни-партнера повідомив, що Франція допоможе Україні придбати радіолокаційні станції GM 200 для контролю повітряного простору.

Польську мову можуть включити до переліку предметів ЗНО. Про це повідомила Ірина Верещук. Міністр зазначила, що “українська сторона має розробити стратегію складання іспитів з польської мови. І якщо для цього потрібно вносити зміни до законодавства, необхідно розпочинати цей процес уже сьогодні”.

Україна посідає 116 місце в рейтингу “Індекс сприйняття корупції” від міжнародної організації Transparency International. Україна покращила свій показник порівняно з минулим роком на один бал. Незважаючи на позитивні зміни, наша держава все ще залишається серед сотень найбільш корумпованих країн. Місце у рейтингу Україна поділила з Монголією, Сальвадором, Філіппінами та Замбією.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

ДТЕК імпортує електроенергію, щоб зменшити дефіцит в Україні. Тільки у січні в енергосистему України поставлено 60 млн кВт-год електроенергії. У ДТЕК зазначають, що поставки електроенергії з ЄС можуть збільшитись до 1 млрд кВт-год на місяць, що дорівнює споживанню близько 4 мільйонів домогосподарств. Для цього Україні потрібно укласти відповідні угоди з західними партнерами.

ОСТАННІ НОВИНИ