"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Війна на виснаження: Росія не хоче переговорів – спостереження США і НАТО

Війна на виснаження: росія не хоче переговорів - спостереження США і НАТО

Росія не має наміру закінчувати війну. У Білому домі зауважують, що поки не бачать ознак того, що рашисти можуть повторно піти на Київ, проте у Вашингтоні певні: окупанти не відмовилися від планів захватити всю Україну. Це твердження поділяє і генсекретар НАТО.

ЄНС СТОЛТЕНБЕРГ
Росія налаштована довго продовжувати війну. Варто забезпечити перемогу Україні шляхом нових поставок зброї, поки путін не зрозуміє, що він не може перемогти на полі бою.

Також у Вашингтоні відзначають, що путін всерйоз не розглядає закінчення війни шляхом дипломатичних переговорів. Про це свідчить і те, як поглибив Кремль співпрацю з Іраном у питанні постачання зброї. Те, що у російського керівництва немає бажання починати діалог щодо закінчення війни в Україні відзначають і в ЦРУ.

ВІЛЬЯМ БЕРНС ДИРЕКТОР ЦРУ
Більшість конфліктів закінчується переговорами, але це вимагає серйозності з боку Росії у такому разі. Чого ми не бачимо. За нашою оцінкою, росіяни серйозно не налаштовані на реальні переговори. Я маю на увазі, що прямо зараз володимир путін показує всі ознаки того, що він не хоче відступати, він має намір продовжувати цю війну на виснаження стільки, скільки зможе

І Україна це розуміє, більш того президент Володимир Зеленський не виключає ймовірність наступу окупантів.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ
Ми цілком усвідомлюємо ймовірність нового наступу Росії у 2023 році. Ми можемо зрозуміти їхнє бажання помститися, це залишається їхньою одержимістю, їхнім бажанням напасти на нашу країну, окупувати нашу територію. Вони ніколи не відмовлялися від цього проекту, я вважаю. Але питання в тому, чи здатні вони на це? І чи здатні ми впоратися з цим? Але я впевнений, що їх бажання досягти цього все ще є.

Також напередодні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що росіяни готують 200 тисяч солдат, з якими підуть у наступ в лютому-березні або ж в січні.

ВАЛЕРІЙ ЗАЛУЖНИЙ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ
Ми зробили всі розрахунки – скільки нам потрібно танків, артилерії і так далі, і так далі. Це те, на чому зараз потрібно всім сконцентруватися. Нехай пробачать мені солдати в окопах, але зараз важливіше зосередитися на накопиченні ресурсів для більш тривалих і важких боїв, які можуть початися в наступному році.

До того ж Валерій Залужний повідомив, що наступ може відбудетися не на Донбасі, а в напрямку Києва, також не виключають і південний напрямок.