«Війна мотивує нас». Харківські студенти відзначили своє свято (відео)

18.11.2022 21:01   -

Молоді, сміливі, талановиті та амбіційні. Такими є харківські студенти. 17 листопада вони офіційно святкували День студента. Та цьогоріч – 2022-го у них особливе свято. Оскільки, опановуючи професії, – вони вже рятують життя, служать в лавах української армії та волонтерять. Бо саме зараз, кажуть, відчувають себе вкрай потрібними.

КАТЕРИНА ТОПОЛЮК СТУДЕНТКА ХНМУ
Ми разом з нашими студентами волонтерами-медиками допомагаємо гуманітарною допомогою харківським громадам Харківської області. Також ми допомагаємо по всій країні різним містам, а також допомагаємо ЗСУ. Ми віримо, що перемога скоро настане, ми все робимо для того, щоб вона настала найближчим часом. Та я думаю, що після перемоги у нас буде тільки ще краще місто, наша країна.

ДАРИНА РУДЬ СТУДЕНТКА ХНУМГ ІМ.О.М.БЕКЕТОВА
Війна дуже мотивує студентів розвиватися. Тому що нам, як нікому, в майбутньому відбудовувати нашу Україну, наш Харків. Всі студенти в майбутньому будуть залучені. Вже сьогодні більшість з них залучені до відбудови міста, тому це мотивує. Мотивує розвиватися сьогодні для того, щоб в майбутньому зробити наше місто найкращим на всьому світі.

ВАСИЛЬ ОРЄШКІН СТУДЕНТ НЮУ ІМ. Я. МУДРОГО
В жодному разі я не готовий закидувати юриспруденцію. Тому, що я розумію, що після нашої перемоги у юристів буде дуже багато роботи. І кожного відповідального ми маємо притягнути за його накази, за всі його дії, що спричинили загибель людей і руйнування і в Харкові і по всій нашій країні. Це буде робитись нашими руками, нашими головами, тому це дає більше мотивації. Тому, що ти розумієш, що буде більше роботи і хтось її має виконувати. І ті, хто залишився тут, ті, хто відданий своїй справі, саме вони і будуть все це робити.

На переконання міського голови, Харків завжди був, є і залишиться містом студентів. Якраз молоді і доведеться стати до відбудови післявоєнного міста-героя.

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Завжди це свято День студента ми відмічали дуже гучно і весело. Я впевнений, що наступний так і буде. Но, війна внесла в наше мирне життя дуже багато негараздів . Я впевнений, що ті плани, які у вас були хтось скорегував для себе. Хтось із студентів зараз воює, – захищає нашу Україну, наше рідне місто. Хтось зайнявся волонтерською діяльністю. А хтось, як наприклад ,ви, зараз вчиться. І це все дуже і дуже важливо. У кожного свій фронт і кожен робить все раді нашої спільної Перемоги. Бо ви наше майбутнє. Майбутнє міста, майбутнє нашої держави.