Відсторонення РФ і Білорусі від Олімпійських ігор. 35 країн домовилися блокувати їхню участь у змаганнях

11.02.2023 11:30   -

35 країн вимагають від Міжнародного олімпійського комітету відсторонення атлетів з РФ та Білорусі від Олімпійських ігор. Про це повідомила міністр спорту Литви Юргіта Сюгздініене. «Наша позиція, як політиків у сфері спорту, має бути сильною та єдиною, не можемо дозволити, щоб цим користалися. Тиск на Росію та Білорусь – дуже важливий», – пише «Суспільне».

Словаччина почне переговори щодо передачі своїх літаків МіГ-29 Україні. Наразі тривають консультації з юристами. І якщо знадобиться внести зміни в Конституцію Словаччини або ухвалити конституційний закон, щоб допомогти Україні – проблем не буде, запевнив прем’єр-міністр Словаччини Едуард Хегер. «Саме ці списані МіГи можуть врятувати невинні життя в Україні», – цитує «Громадське».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що передача 80 танків Leopard 2 Україні до кінця березня – нелегке завдання. Але він сподівається, «що врешті-решт це вдасться». Як пише «Укрінформ», Шольц також вважає, що Німеччина «робить найбільший внесок у підтримку України. У фінансовому, гуманітарному плані, а також щодо поставок зброї».

ОСТАННІ НОВИНИ