Відповідальність за чистоту в місті

05.08.2013 19:14   -
Автор:

У роботі- разом. Анатолій Баітов та Юрій Андрєєв пліч-о-пліч працюють вже кілька років. У комунальному підприємстві з вивозу побутових відходів.

Анатолій водій

-При первом же зове, мы садимся и едем.

Їдуть по різних куточках Харкова- забирати сміття із місцевих дворів.

Анатолій Баітов водій

-Раньше у нас были ЗИЛы, ВАЗы. Теперь вот получили новые машины – Фотоны. Эти машины попроще. Легкая в управлении, легкая в обслуживании.

Тож тепер,- каже Анатолій, працювати набагато легше. Машини обладнані кондиціонером, є камера заднього виду. Створені всі умови, – каже його колега Юрій, тільки працюй.

Юрій Андрєєв вантажник

-Раньше были квадратные контейнера, они были неудобные для погрузки, разгрузки. А это сейчас евроконтейнера, они удобнее намного. Легче работать оператору, водителю.

Завдяки цьому, при завантаженні, сміття не розсипається. Контейнери нові, на колесах. Легко під'їжджають до машини. Їх по місту встановили вже більше півтисячі. Транспорт теж постійно оновлюють.

В'ячеслав Мустафін директор КП "Комплекс з вивозу побутових відходів"

-Городской властью выделены деньги на обновление техники. На сегоднешний день на шестьдесят процентов парк обновлен.

Цьогоріч, -каже В'ячеслав Мустафін, придбають ще тридцять одиниць техніки.

В'ячеслав Мустафін директор КП "Комплекс з вивозу побутових відходів"

-График у нас вывоза круглосуточный. Там, где нет возможности, это в центральных частях города осуществлять вывоз в дневное время, приходится вывозить в ночное время. В спальных районах вывоз осуществляется в дневное время.

Оксана Марченко харків'янка

-Завдяки цьому,- кажуть фахівці, у місті поліпшується екологічний стан, скрізь чистота. Та за цим стоїть не лише кропітка праця комунальників, а й постійні фінансові витрати. За останні чотири роки на реалізацію програми поводження з побутовими відходами вклали більше ста п"ятдесяти мільйонів гривень. Однак на підприємстві є і проблеми.

Фазіль Аббасов заступник голови комісії з питань житлово-комунального господарства, благоустрою та інжнерної інфраструктури міста

-Зачастую в парках, скверах молодежь собирается в темное время суток, распивает спиртные напитки, оставляют за собой весь мусор и создают пробелмы для наших комунальных служб. Одной из проблем является оплата за вывоз твердо-бытовых отходов. Если своевременно мы не будем платить за вывоз твердо-бытовых отходов, естественно такой чистоты, которая есть у нас сегодня в городе мы не сохраним. Ответсвенность должна быть взаимная, и с нашей стороны, городской власти и со стороны нашего города.

Євгенія Кутнова