Відновлення водо- та електропостачання, ремонт будинків – харківські комунальники працюють попри все (відео)

12.10.2022 17:20   -

Комунальники Харкова кожен на своїх місцях щоденно виконують таку важливу та необхідну роботу: лагодять, відбудовують, прибирають, слідкують та оновлюють. Працюють практично без вихідних аби нормалізувати життя у воєнному Харкові.

Харківські комунальники продовжують готувати мегаполіс до якісної роботи взимку та щоденно працюють для нормалізації життя мешканців міста. Так бригади комплексу «Харківводопостачання» продовжують відновлювати подачу води харків’янам. Тільки минулого тижня ремонтники ліквідували 84 аварії, впорядкували 67 оглядових колодязів та капітально відремонтували 12 водозбірних колонок

КП «ХАРКІВВОДОКАНАЛ»
Напередодні зусиллями аварійників було ліквідовано 15 поривів на трубопроводах. Зокрема, в Індустріальному районі усунута аварійна ситуація на водопровідній магістралі по вул. Луї Пастера. Внаслідок ворожих обстрілів довелося діяти вкрай оперативно. Розуміючи, що у подібній ситуації слід працювати без відключення харків’ян від водопостачання, районні бригади успішно впоралися з завданням, після чого впорядкували територію.

А зараз бригади стали до ремонту 10 пошкоджених ділянок трубопроводів. Водночас проводять роботи із відновлення електроенергії, усунення пошкоджень та ліквідації аварійних ситуацій. Так у КП «Міськсвітло» звітують: з початку війни бригади  ліквідували близько 2 тисяч аварій у мережах зовнішнього освітлення, замінили 68 пошкоджених опор, відновили роботу 561 км мереж освітлення, поновили освітлення на 409 вулицях.

А ось завдяки роботі КСП «Харківміськліфт» у житлових будинках комунальної форми власності працює 6299 ліфтів. І запуск кабін здійснюється щодня, тільки за минулий тиждень запущені 25 ліфтів у 8-ми районах міста. Крім того, аварійні бригади відновили електрозабезпечення будинку у провулку Верхівському. За добу електромонтери виконали 33 заявки по внутрішньобудинковим мережам та 71 з питань електромеханіки ліфтів.

Пильно слідкують і за вивозом побутових відходів у центрі міста. За інформацією КП «Комплекс із вивозу побутових відходів» тільки за останні три місяці з вулиць Новгородської, Динамівської, Мінської та Рязанської вивезено понад 2,5 кубічних метрів побутових відходів.

ОЛЕКСІЙ АРТИКУЛЕНКО ДИРЕКТОР КП «КВПВ»
На час небезпечних обстрілів робота бригад припиняється, а потім вони знову виходять на маршрути. Як повідомив Ігор Терехов, ракетними обстрілами російський агресор намагається зробити так, щоб люди не могли нормально жити. Але ми, попри все, продовжуємо роботу на благо міста та його жителів.

Продовжують відновлювати і житловий фонд після обстрілів. Працівники КП «Харківжилбуд» працюють у всіх районах міста. Закривають вікна та контури пошкоджених від обстрілів будинків, ремонтують покрівлі та слідкують за чистотою.

ХАРКІВСЬКА МІСЬКА РАДА
Результати роботи в цифрах:
– закрито більше 15,9 тис. вікон: 14 тис. – в Індустріальному та 1,9 тис. у Слобідському районах;
– відремонтовано 104 покрівлі; 
– знесено 168 та кроновано 249 дерев;
– вивезено 364 куб. м. подрібненого гілля; 
– демонтовано та відремонтовано 337 елементів дитячих та спортивних майданчиків; 
– вивезено 788 куб. м сміття після демонтажу пошкоджених будівель;
– проведено ремонт п’яти укриттів, систем централізованого опалення і гарячого водопостачання у 15-ти житлових будинках;
– встановлено три пандуси.

Проводять ремонтні роботи і на дорогах Харкова. Так бригади КП «Шляхрембуд» міняють пошкоджений бортовий камін на острівці безпеки по проспекту Людвіга Свободи та прибирають сміття з центральних магістралей міста. На узбіччях чистять решітки дощоприймальних колодязів від опалого листя та сміття.

До ладу приводять і парки, сквери та прибудинкові території у різних районах міста. За допомогою спецтехніки бригади КП «Харківблагоустрій» та «Харківзеленбуд» щодня косять траву, збирають сміття та проводять санітарну обрізку дерев.