Відновлення енергомереж та перекладки труб у Харкові – щоденна робота комунальників (відео)

27.01.2023 21:27   -

Попри обстріли критичної інфраструктури, енергетики продовжують лагодити об’єкти. Роботи виконують як на зовнішніх, так і на внутрішньобудинкових мережах. Так КП «Харківгорліфт» щодня проводять огляд електрощитових та за потреби замінюють обладнання.

Також бригади ремонтують та відновлюють обладнання ліфтів та електромереж після аварій (у тому числі після обстрілів), усувають причини короткочасних непередбачених зупинок ліфтів та наслідки відключень світла, виконують пов’язані з цим заявки мешканців та контролюють роботу генераторів у «пунктах незламності».

Також комунальники продовжують відновлювати зовнішнє освітлення. До цих робіт працівники КП «Міськсвітло» стали ще з початку активних бойових дій.

За цей період працівники підприємства усунули понад 3,6 тис. аварій на мережах зовнішнього освітлення, замінили 86 пошкоджених опор, 369 світильників, 1500 ламп, 364 кронштейнів, відремонтували 1900 світильників, пофарбували 836 елементів, відновили роботу 982 км мереж освітлення.

Також тривають ремонти і під землею. Так комунальники проводять ремонти трубопроводів, зокрема, ці перекладки виконують через те, що окупанти пошкодили внутрішні мережі.

На Північній Салтівці бригади служби зовнішніх водопровідних мереж Київського району завершили ремонт усіх водоводів, пошкоджених ворожими обстрілами. 26 січня був завершений плановий комплекс відновлювальних заходів на останній пошкодженій магістралі діаметром 300 мм на вул. Леся Сердюка, після чого територію впорядкували.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

До речі, після завершення перекладок до роботи стають шляховики. Вони усувають місця розриттів. Так подібні роботи провели на вулицях Академіка Павлова, Конторській, Морозова, Плеханівській, Ромена Ролана та на проспекті Незалежності і площі Героїв Небесної Сотні.

ОСТАННІ НОВИНИ