Відновлення електроенергії у Харкові, допомога для ЗСУ та санкції проти рф – головне за ніч

11.03.2023 12:45   -

Світло в Харкові цієї ночі повернули всім споживачам. Наразі, повідомляють у ХОВА, тривають роботи над відновленням руху міського електротранспорту. Продовжуються роботи з відновлення і в області. Зараз без електроенергії залишаються 15 тис. абонентів у Вовчанську, Старому Салтові та Слатиному.

У чотирьох областях України продовжують діяти відключення світла. За даними Укренерго, все ще діють мережеві обмеження у Житомирській та Харківській областях, а також в окремих районах Дніпропетровщини та Миколаївщини.

Збройні сили США вже реалізують план щодо постачання танків M1 Abrams в Україну. Про це повідомив начальник відділу постачання сухопутних військ Даг Буш. За його словами, американські військові прагнуть поставити танки якнайшвидше. Більше того, міністр оборони Норвегії анонсував передачу Україні ще двох укомплектованих вогневих установкок NASAMS. Передача буде здійснюватися у співпраці з США.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Фінляндія надасть Україні додаткові 29 мільйонів євро гуманітарної допомоги. Про це повідомили у МЗС країни-партнера. 15 мільйонів євро направлять на гуманітарну допомогу, а 14 мільйонів на співпрацю в галузі розвитку.

Україна ввела санкції проти низки російських букмекерських контор та лотерей терміном на 50 років. До списку потрапили 287 юридичних та 120 фізичних осіб. Відповідний указ підписав глава держави Володимир Зеленський. Компаніям, які потрапили до списку, будуть заблоковані активи, заборонять торгові операції, у тому числі виведення капіталу з України, анулюють чи зупинять ліцензії.

ОСТАННІ НОВИНИ