Відновлення будинків та мереж у Харкові. Як готують житловий фонд до зими (відео)

14.11.2022 15:50   -

У Харкові продовжуються відновлювальні роботи, насамперед ремонти проводять у будинках, що постраждали від ворожих обстрілів. Комунальники намагаються відреконструювати житловий фонд до початку холодів.

У Немишлянському районі продовжують відновлювати житлові будинки, що постраждали внаслідок збройної агресії рф. Зокрема, у будинках по вул. Амосова заливають плити покрівель та укладають перший шар м’якої покрівлі.

Крім того, на Салтівці комунальники відновлюють покрівлі, закривають контури та усувають аварійність сходів у під’їздах. Такі ж роботи тривають і в інших районах міста.

В Основ’янському районі продовжують відновлювати і ремонтувати житлові будинки, у тому числі пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів. Наразі бригади КП «Харківспецбуд» виконують поточний ремонт п’яти покрівель багатоповерхівок. Протягом воєнного періоду в районі вже відремонтували 64 покрівлі, з яких 61 – постраждала внаслідок обстрілів.

Та відновлюють не тільки житлові будинки, а й мережі. Лише за минулий тиждень працівники КП «Харківводоканал» ліквідували 76 аварійних ситуацій.

Також бригади упорядкували 86 оглядових колодязів на водоводах і капітально відремонтували 31 водорозбірну колонку. Зокрема, напередодні аварійники усунули 11 поривів на трубопроводах і відновили чотири оглядові колодязі. 14 листопада бригади комплексу розпочали ліквідацію 11 пошкоджень на мережах холодного водопостачання.

До того ж комунальники промили ділянки зливостоків в районі перехрестя вул. Тарасівської та пров. Тарасівського, а також у сквері Пожежників. Крім того, бригади відновили асфальтобетонне покриття в місці ремонту дощоприймального колодязя по вул. Валентинівській.