Відновлення будинків та комунікацій. Які ще роботи виконують комунальники

02.12.2022 16:40   -

Відновлення будинків триває. Комунальники продовжують відроджувати житловий фонд, що постраждав від ворожих обстрілів. Фахівці в першу чергу намагаються замінити вікна чи забити контури. Подібні роботи тривають в усіх районах Харкова.

Спеціалісти КП «Харківспецбуд» продовжують закривати контури горищ, технічних поверхів, квартир та сходових клітин під’їздів у житлових будинках Холодногірського району. Особлива увага приділяється закриттю контурів у квартирах, мешканці яких були змушені покинути свої оселі внаслідок ворожих обстрілів.

Відновлення вхідних груп, фасадів, конструктивів, усунення аварійності балконів – всі ці роботи також виконують комунальники, в усіх будинках, що зазнали ушкоджень. Також фахівці реконструюють пошкоджені покрівлі.

В Основ’янському районі продовжують ремонтувати покрівлі житлових будинків. Зокрема, на завершальному етапі знаходиться поточний ремонт понад 1 тис. кв. м покрівлі будинку на пр. Гагаріна, який постраждав під час ворожих обстрілів. У роботі фахівців КП “Харківспецбуд» залишаються ще чотири покрівлі багатоповерхівок.

Крім того, комунальники відновлюють комунікації. Наразі спеціалісти Харківводоканалу підключають воду на Салтівці. Роботи ведуться по вулиці Дружби народів.

КП “Харківводоканал”

Ремонтники в Салтівському житловому масиві часто стикаються з засміченням на внутрішньобудинкових системах відведення стоків. Звертаємося з проханням до харків’ян ретельніше стежити за тим, що ви викидаєте в санвузли, адже забиті каналізаційні системи створюють незручності кожному. Під час прочищення ми будемо змушені перекривати воду, щоб не сталося підтоплення нижніх поверхів та підвальних приміщень. Тому зважайте на ці нюанси і дбайливіше ставтеся до мереж водовідведення.

Тривають роботи не тільки в будинках, а й на вулицях. Зокрема, комунальники прочищають зливові каналізації, ремонтують дороги та тримають місто в чистоті.