Відкриті тренування в Харкові. Які нові заходи підготували для маленьких спортсменів (відео)

01.04.2023 10:23   -

Спритність, координація, витривалість. Усі ці якості, впевнені юні баскетболісти, вкрай необхідні, аби вільно володіти м’ячем і показувати гідні результати. Деякі спортсмени діляться: захоплюються відомими гравцями, яких вважають взірцем професійності. Тож роблять усе, аби згодом стати такими ж вправними гравцями, як і вони.

АРТЕМ ЧИННИК БАСКЕТБОЛІСТ
Мені дуже подобається баскетбольна команда Boston Celtics, а мій кумир – Янніс Адетокунбо. Вони дуже гарно грають і в них був дуже тяжкий шлях до НВА. Зараз не виходить захищатися. Я це вдосконалюю та думаю, що все буде добре – я буду дуже добре грати, буду покращуватися.

Показати рівень підготовки, підвищити якість гри або просто спробувати свої сили в баскетболі всі охочі можуть на відкритому тренуванні в Харкові. Та перед цим для гостей підготували показові виступи досвідчених спортсменів.

Тепер можна розпочинати розминку й виконувати базові вправи. Тренери запевняють: те, що в баскетбол можуть якісно грати лише високі, сильні і кремезні, – міф. Спортсменом може стати кожен.

СВІТЛАНА ПОЛЯНСЬКА ТРЕНЕР ІЗ БАСКЕТБОЛУ
Зараз у кожному дворі, у кожному парку є баскетбольні майданчики. І це – дуже круто, що в нашому місті таке є. Тому що Харків – дуже класне місто, найкраще в Україні. Тому можна придбати м’яч, виходити на баскетбольний майданчик. Просто спробувати себе один на один із батьками, із друзями, однолітками. А потім уже потрапити до професійного клубу.

І от, коли частина тренування вже позаду, – маленькі харків’яни роблять перші висновки щодо спортзаходу.

ДАР’Я УЧАСНИЦЯ ЗАХОДУ
Так, дуже подобається. Я теж займаюся баскетболом, не так часто, але вже вмію грати. І влітку граю із моїми друзями на шкільному майданчику.

А тепер час показати, чому новачки навчилися на тренуванні. Для цього організатори спеціально підготували декілька конкурсів.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Усі переможці змагань отримали нагороди – тематичні спортивні подарунки. Такі заходи організовують у Харкові щотижня. І, як зазначає директор департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Власенко, охочих взяти участь у таких тренуваннях стає дедалі більше.

ОЛЕКСАНДР ВЛАСЕНКО ДИРЕКТОР ДЕПАРТАМЕНТУ У СПРАВАХ СІМ`Ї, МОЛОДІ ТА СПОРТУ ХАРКІВСЬКОЇ МІСЬКРАДИ
Скоріш за все, у зв’язку з тим, що зростає попит на ці заходи, ми будемо змінювати локації. Але все також буде в безпечних місцях. Тому що загроза ракетних ударів залишається, ми не маємо права наражати на небезпеку дітей і батьків. Формат будемо змінювати, бо людей стає набагато більше й будемо креативити.

Олександр Власенко додав, що на офіційних сторінках профільного департаменту в соцмережах анонсуватимуть наступні спортивні заходи.

ОСТАННІ НОВИНИ