Відключення світла: чи чекати графіків подачі електроенергії навесні і влітку

29.03.2023 13:46   -

Протягом теплої пори року ситуація в енергосистемі залишиться збалансованою, але вже зараз Україні необхідно відновлювати роботу пошкоджених об’єктів, щоб пройти зиму без відключень. За словами голови компанії “Укренерго”, найближчі пів року світла в Україні вистачатиме для покриття потреб населення та промисловості.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК “УКРЕНЕРГО”
Українська енергосистема є частиною європейської, а отже, ми матимемо можливість імпортувати електроенергію, якщо нам не вистачить своєї — і це дуже важливий чинник енергетичної безпеки країни.

Як зазначив Володимир Кудрицький, навесні та влітку, швидше за все, жодних проблем зі світлом у споживачів не буде. Але вже зараз потрібно ретельно готуватись до майбутньої зими.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ ГОЛОВА ПРАВЛІННЯ НЕК “УКРЕНЕРГО”
Необхідно відновити, перш за все, роботу тих енергоблоків на теплових, гідроелектростанціях, які були пошкоджені, та максимально мобілізувати всі ресурси енергосистеми, аби гідно, без відключень пройти зиму.

Таким чином, Україна пройде весняно-літній сезон без вимушених погодинних відключень світла. Головне, щоб ворог не продовжив нищити енергетичну інфраструктуру.

ОСТАННІ НОВИНИ