Відключення електроенергії, ракетний удар по Дніпру, нове озброєння від партнерів – головне за ніч, 26 жовтня

26.10.2022 11:31   -

Внаслідок вечірнього ракетного удару по Дніпру двое людей загинули, серед них вагітна жінка. За уточненою інформацією від голови ОВА поранених вже четверо. Троє з них важкі, усі у лікарні. А пожежу на АЗС спричинену ударом рятувальники ліквідували. Атакували також і Нікопольський район регіону – є пошкодження лінії електропередач.

В деяких населених пунктах України зранку запроваджені стабілізаційні відключення електроенергії. Зокрема відключатимуть споживачів у Києві, Одесі, Дніпрі та Миколаєві. Послугу обмежуватимуть по групах, що вказані на регіональних сайтах ДТЕКу. Енергетики докладають усіх зусиль, щоб відключення тривали не більше 4 годин – повідомили у НЕК «Укренерго».

США передали Україні перші два ЗРК Nasams, які допоможуть посилити протиповітряну оборону. Про це повідомив гендиректор компанії-виробника. За його словами, Nasams може збивати як безпілотники, так і балістичні ракети.

Німеччина передасть Україні найближчими днями ще дві реактивні системи залпового вогню Mars II та чотири гаубиці. Про це повідомив президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр. Високопосадовець також наголосив, що візьме символічний патронат над відновленням Чернігівщини.

Погодні умови трохи сповільнили наступ Збройних сил на Херсонщині. Нині на півдні йдуть дощі. Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він зазначив, що ЗСУ використовують “таку тактику, щоб деокупувати наші території кілометр за кілометром, крок за кроком”. Всього українські військові звільнили понад 90 населених пунктів на Херсонщині.