Відеокамери з палати Тимошенко прибирати не будуть. Вони там законно

15.01.2013 22:11   -
Автор:

Акція непокори день сьомий. Екс-прем"єрка Юлія Тимошенко, яка вже дев"ятий місяць поспіль знаходиться на лікуванні у п"ятій ЦКЛ тиждень продовжує відмовлятися від перебування у своїй палаті. Своїм штабом ВОНА спочатку обрала душову кімнату. А вже сьогодні перейшла у лайт-режим, перемістившись на топчан побутового приміщення. Тимошенко стурбована тим, що за нею, за допомогою прихованих камер, якими, на її думку, усіяний весь медблок, спостерігають невідомі чоловіки. Тюремники ж говорять, приховані камери – це всього лише фантазія бранки. Камери, кажуть, є, але не приховані і встановлені вони згідно діючих законів.

Андрій Лапінський заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області

-Тимошенко имеет статус осужденной и на нее распространяются законные требования – такие, как к остальным осужденным, а их отбывает в Харькове порядка 13 тысяч – в местах лишения свободы. Видеонаблюдение, которое установлено, оно соответствует украинскому законодательству, международным стандартам.

Та не до тих міжнародних стандартів не лише ЇЙ, а й опозиційним депутатам, які постійно підливають масла у вогонь. І порушують спокій медичного закладу. Все це вони роблять прикриваючись своїм депутатським посвідченням.

Андрій Лапінський заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області

-Были попытки ворваться на охраняемый пост и в реанимацию, где находятся тяжело больные люди. После реаннимации они находятся в одном крыле. Всё что происходит не более как политическим пиаром я назвать не могу. Но даже под политическим воздействием мы не допустим будь каких нарушений закона со своей строны.

Роблять опозиційні нардепи і неправдиві заяви. Наприклад, від імені начальника Качанівської виправної колонії. Мовляв, той пообіцяв у найкоротші терміни прибрати все відеоспостереження з палати.

Ігор Колпащіков начальник Качанівської виправної колонії № 54

-Следующая информация была о том, что служба дала дозвил на то, чтобы это всё ликвидовать, убрать и привести в то соответствие, в которое пишет Юлия Владимировна. Значит нет, никакой команды от службы, никаких коментариев службы по данному вопросу не поступало.

Тимошенко отримала письмову відповідь про відсутність прихованих відеокамер в її палаті. А ті, що були, сказали пенітенціарники, як були так і залишаться. Згідно закону.

Ігор Бескровний, Євген Шинкаренко Харьковские Известия