Відбудова житлового фонду, ремонти та прибирання. Чим займаються комунальники після різдвяних свят

09.01.2023 19:40   -

У Харкові продовжують відновлювати житловий фонд. Попри те, що спеціалісти відбудували протягом минулого року 66 будинків, роботи ще чимало, адже агресор зруйнував тисячі помешкань харків’ян. Тож і відповідні ремонти тривають всюди.

У Немишлянському районі продовжуються роботи з відновлення житлового будинку по вул. Драгоманова, який було зруйновано внаслідок влучення снаряду у покрівлю. Фахівці розібрали завали, а також відновили цегляну кладку машинного приміщення та вентиляційних каналів на покрівлі будинку. Станом на сьогодні вже виконано ремонт покрівлі та завершуються роботи з оздоблення фасаду будинку.

Також відновлюють житловий фонд і в Холодногірському та Основ’янському районах. Там усувають наслідки ворожих обстрілів та дарують будинкам друге життя. До того ж комунальники виконують і поточні ремонти. Роботи провели у Слобідському районі.

Зокрема, у будинку на вул. Плеханівській комунальники облаштували пішохідний прохід, передбачений для безпечного ходіння людей під час танення на дахах бурульок, льоду та сходу снігу. Такі ж роботи наразі продовжуються у пров. Брянському. Також фахівці розпочали ремонтувати шиферні покрівлі будинку на вул. Фесенківській та вул. Плеханівській.

Крім того, комунальники ще й прочищують ливнівки.

Фахівці КП “Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації” промили ділянки колектору на вул. Весніна та прочистили дощоприймальні колодязі на вул. Франтішека Крала. Також комунальники прочистили від сміття та дикоростучої порослі ділянку водовідвідної канави на вул. Гетьманській. Наразі продовжуються роботи з влаштування водовідвідних лотків на пр. Ювілейному.

А ще комунальники слідкують за чистотою вулиць. Щодня двірники прибирають прибудинкові території, центральні вулиці, виконують санітарну обробку дерев, словом, роблять все, аби Харків залишався найчистішим містом.

ОСТАННІ НОВИНИ: