Відбудова житлового фонду Харкова та відновлення енергомереж – щоденна робота комунальників

12.12.2022 18:24   -

Відновлення житлового фонду триває. На цей раз комунальники реконструювали будинок, що постраждав від пожежі, а не від ворожої навали.

В Основ’янському районі відновили конструктив житлового будинку по вул. Богдана Хмельницького, який у листопаді постраждав від пожежі. Майстри КП “Харківспецбуд” ліквідували аварійність кроквяної системи даху і відремонтували шиферну покрівлю площею понад 100 кв. м.

Також комунальники продовжують відновлювати житловий фонд, що пошкодили російські окупанти. Роботи тривають у Холодногірському, Новобаварському та Немишлянському районах. Там спеціалісти відновлюють конструктиви будинків, покрівлі та встановлюють нові вікна. Такі ж роботи проводять в Слобідському та Індустріальному районах.

Фахівці КП “Харківжилбуд” продовжують відновлювати об’єкти житлової та соціальної інфраструктури Індустріального та Слобідського районів. З початку повномасштабного вторгнення будівельники закрили у житлових будинках 20 тис. вікон, відремонтували 101 двері та вхідні групи у 34 під’їздах, а також 127 покрівель. Крім того, комунальники встановили нові вікна у 25 житлових будинках.

А ще комунальники усувають наслідки ударів по критичній інфраструктурі. Енергетики з початку повномасштабного вторгення усунули понад 3 тисячі аварій на мережах зовнішнього освітлення. Крім того спеціалісти відновлюють внутрішньобудинкові мережі.

Щодобово аварійні й ремонтні бригади КСП «Харківгорліфт» відновлюють обладнання ліфтів та електромереж після аварій і вимкнень світла, усувають причини непередбачених зупинок ліфтів та відключень світла, виконують заявки мешканців. У листопаді від мешканців надійшло 5,7 тис. заявок. З них 441 заявка стосувалася відсутності світла у квартирах та 318 – у під’їздах.

До того ж комунальники наводять лад і на вулицях міста: прибирають дороги та тротуари, очищують від оголошень стіни будинків та заготовляють пісок і сіль.