Відбудова пошкоджених будинків. Коли жителі Індустріального району зможуть заселятися в свої домівки

11.03.2023 17:45   -

Індустріальний район. Цей житловий будинок, що по вулиці Миру, один з тих, що був пошкоджений під час ворожих обстрілів. Зараз, після декількох місяців роботи будівельників, розповідають жителі постраждалих квартир, можна ставати вже до внутрішніх робіт. 

ВІТАЛІЙ МИРОШНИЧЕНКО ЖИТЕЛЬ ІНДУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ
Полностью сложился лестничный марш и фасадные плиты полностью вылетели. То есть разбито было крепко. Все разъехались. И с осени начали потихоньку восстановление. Сначала компания “Жилстрой” сделала фасад. Молодцы, все сделали замечательно. Подключили потом свет. Сейчас делают газ, отопление. То есть делают все. Скоро мы так сказать, с недели на неделю будем здесь.

І таких будинків, що були понівечені рашистами в Індустріальному районі- багато. Зокрема, пошкоджена і місцева школа.

ІГОР ВОЗНИЙ ДИРЕКТОР ШКОЛИ №155
Школа дуже постраждала від російських обстрілів. У лютому і в березні у нас було багато прильотів на територію. Як бачите 80%, навіть 85% вікон у нас побито. У нас є пряме попадання в покрівлю. У нас зруйнована опалювальна система через морози. Зараз зашитий периметр повністю. І ми на консервації. Чекаємо покращення. Чекаємо перемоги. Чекаємо фінансування. Чекаємо відбудови. Дуже сподіваємось, що це станеться дуже швидко.

Та з будинками не чекають. Будівельники проводять роботи з відбудови, а люди чи не щодня приходять, щоб подивитися на свої домівки, щоб незабаром повернутися додому.

ЮЛІЯ МЕШКАНКА ІНДУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ
28.02.2022 року до нашого будинку  прилетіла ракета, яка розрушила повністю будинок. Мешканці роз’їхались. Зараз проводиться «Жилстроєм» організаційні роботи. Вистроїли техетажі. Добудували поверхи. Все змонтували, покрівлю вже закрили. Тепер чекаємо, коли нам відновлять всередині будинку. Надіємся, що скоро ми будемо дома. Ми кожен день тут і хочемо бистріш заселитися в свій будинок.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

НІНА ТА ЛЮДМИЛА МЕШКАНЦІ ІНДУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ
Это все в стеклах было, но выжили. Выбирали эти стекла. Холодина была. Сейчас у нас тепло в подъезде, все нормально. Везде делается. Везде ставятся окна, вот остались и будут вот доделывать. Нам так обещают. Терехов вот, только что, пообещал, что будет микрорайон как и раньше. Хотелось чтобы и магазины были, чтобы не ходить далеко за продуктами. Держимся, по-моему мы все в Украине держимся, а куда нам деваться.

ГЕННАДІЙ БЕСКРОВНИЙ МЕШКАНЕЦЬ ІНСТРУСТРІАЛЬНОГО РАЙОНУ
Конструктив було: технічний поверх 17, ліфтовий, 16 і 14 були великі пошкодження. Після того, як прийшов “Жилстрой-1”, конструктив на теперішній час майже повністю зроблено. Але на даний час немає ще – повністю вирізана система опалення і ліфти.

Наразі роботи з відновлення пошкоджених війною будинків тривають по вулиці Миру, Великій Кільцевій та проспекту Героїв Харкова. Мова про ті багатоповерхівки, що потрапили до першої хвилі відбудови цього району.  

ІГОР ТЕРЕХОВ ХАРКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ ГОЛОВА
Зараз тут ідуть відновлювальні роботи в житлових будинках, по яким були дуже тяжкі наслідки “прильотів”. І дуже багато вже зроблено. Але предстоїть ще дуже багато виконати будівельних робіт. Я маю на увазі і покрівлю, і конструктиви декількох будинків. Крім того, потребує закупки ліфти, бо немає ліфтів і система опалення. Тому будемо працювати, щоб десь до травня місяця зробити все, щоб жителі могли приїхати і тут знаходитись.

ОСТАННІ НОВИНИ