Від питань земельних до виборних. На Харківщині провели обласну колегію

27.09.2012 19:42   -
Автор:

Майбутні парламентські вибори проходитимуть прозоро та під контролем. І не лише незалежних спостерігачів, а й під наглядом відеокамер. Вже їх на дільницях встановили майже сто шістдесят. Та цей процес – лише на старті, повідомив на обласній колегії віце-губернатор Василь Хома. За два тижні систем відеонагляду з*явиться ще тисяча чотириста. Та тепер треба потурбуватися про якісну охорону камер.

Василь Хома заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

-Большинство програмно-аппаратных комплексов находятся в школах. И в школах обеспечены охранные мероприятия: в некоторых школах установлена охранная сигнализация. Во многих школах есть вечерные или ночные дежурные охранники.

Та окрім майбутніх виборів, готуються на Харківщині і до опалювального сезону. Він стартує за два тижні. До цього вже готові майже усі житлові будинки, оновлені системи теплових та водомереж.

Валентин Дулуб перший заступник голови Харківської облдержадміністрації

-На сегодня генерирующими газотранспортными и газоснабжающими предприятиями области выполнен полный комплекс мероприятий по подготовки оборудования газовых сетей и сооружений к предстоящиму отопительному периоду. На электростанция и теплоэлектроцентралях накоплен достаточный запас основного  резервного топлива для проведения отопительного сезона.

Торкнулися на засіданні колегії і не менш актуальної теми – цін на продукти харчування. Цього року, кажуть фахівці, вартість харчів стабільна. Традиційно відбуваються лише сезонні коливання. І поки на них не впливають світові зміни цін.

Михайло Добкін голова Харківської обласної державної адміністрації

-Система тотального контроля за ценами в Украине, в регионе. А также проведения селькохозяйственных ярмарок в областных центрах даёт позитивный результат. На внешних рынках цены на продукты питания идут вверх. Неурожай нынешнего года и в США, и России ещё подлил масло в огонь. Поэтому мы должны чётко понимать, мы не можем жить в замкнутом пространстве, и по своим правилам. И не обращать внимания на процессы, которые происходят за пределами нашей страны.

Та зберегти позиції Харківщини стосовно цін на продукти можливо, завдяки цьогорічному доброму вражаю зерна, гречки, проса та соняшника. Вигоду через такий врожай отримають і паївщики. Зараз проводяться розрахунки із населенням, яке надає землю для сільгосппотреб у оренду. І розцінки за земельні наділи на Харківщині збільшилися. У двічі. Тепер паївщики отримують понад шістсот гривень за кожний гектар, що побував у тимчасовому користуванні орендарів. Нарешті, підсумував губернатор, люди стали отримувати відповідні до ринкових цін гроші за землю.

Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия