Від будівельників до шляховиків. Харківські комунальники щодня працюють у різних районах Харкова

20.01.2023 11:04   -

Харківські комунальники щодня працюють, аби навіть під час війни місто залишалося чистим, охайним та доглянутим. Основні зусилля наразі спрямовані на ліквідацію наслідків ворожих обстрілів.

Так у будинку на Салтівському шосе фахівці вже відновили потрощені стіни. Наразі ж працюють над відновленням опалення – для цього замінюють необхідне обладнання в багатоповерхівці. Тим часом в Індустріальному районі КП «Харківжитлобуд» продовжує закривати контури потрощених багатоповерхівок. Також спеціалісти замінюють і ремонтують двері підвалів та горищ. А от в Основ’янському районі працівники «Харківспецбуду» відновлюють покрівлю будинку на проспекті Гагаріна, що постраждав від обстрілу. Відремонтувати мають більше 1150 квадратних метрів і наразі виконали вже майже половину із запланованого. Такі ж роботи тривають в Холодногірському та Слобідському районі.

Як повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства, минулоріч комунальники закрили понад 20 тисяч вибитих вікон у Слобідському та Індустріальному районі. Крім того, відремонтували більше сотні покрівель, і стільки ж – дверей та вхідних груп у 34 під’їздах. Також полагодили трубопроводи, відновили конструктиви та облаштували пандуси. Багато робіт заплановано й на цей рік. Наразі ж фахівці відновлюють покрівлі на вулиці Спартака, Фесенківській та Плеханівській, ремонтують стіни, перекриття та під’їзди на проспекті Героїв Харкова, вулиці Миру та Біблика.

Щодня на роботі – й харківські шляховики. На дорогах міста працюють майже дві сотні фахівців і понад 80 одиниць спецтехніки. Уже відновили покриття на вулицях Алчевських, Бажанова, Садовій, Конторській, Полтавський Шлях, Свободи та проспекті Гагаріна, – повідомили у КП «Шляхрембуд». А от працівники «Харківзеленбуду» роблять місто охайнішим та чистішим – обрізають дерева та вирубують поросль. Тоді, як спеціалісти КП «Харківблагоустрій» наводять лад на безгоспних територіях.

Промили ділянки зливостоку мережі зливової каналізації, відремонтували оглядовий колодязь, а також прибрали схили берегів водойми. У різних районах Харкова щодня працюють і фахівці КП «Комплекс з експлуатації об’єктів водозниження і зливової каналізації». Наразі ж працівники прочищають дощоприймальні колодязі на проспекті Льва Ландау, відзвітували на підприємстві. Тим часом бригади Комплексу «Харківводопостачання» КП «Харківводоканал» усувають 13 пошкоджень на водоводах. Напередодні спеціалісти ліквідували майже стільки ж несправностей трубопроводів. Масштабні ремонти на магістралях вже виконали у Шевченківському, Основ’янському, Новобаварському та Немишлянському районах.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

А от робітники КП «КВПВ» цього тижня вивезли майже 50 тисяч метрів кубічних побутових відходів. Та на підприємстві звертаються до харків’ян щодо неправильного паркування автівок. Це заважає комунальникам під’їжджати до контейнерів. Також у КП нагадують, що підприємцям необхідно укладати договори про надання послуг з їх виконавцями, бо контейнери та бункери призначені для збирання побутових, а не виробничих відходів. Адже за несанкціоноване викидання сміття передбачена адміністративна відповідальність.

ОСТАННІ НОВИНИ