Віце-мер прозвітувала про роботу соціальних служб Першої столиці

05.11.2012 19:10   -
Автор:

У Харкові пройде місячник зустрічей з ветеранами. Вони відбудуться в адміністраціях районів. На них людям похилого віку нагадають про ті можливості й пільги, які у них є.  Допомагають в роботі з літніми людьми і волонтери.

Світлана Горбунова-Рубан  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-К нам идёт молодёжь, которая желает быть активной в этой жизни и которая видит в работе в социальном проекте возможность получить какие-то дополнительные знания, дополнительные навыки и у нас молодые люди, которые с удовольствием используют эту возможность. И поверьте это им идёт на пользу. И вторая составляющая волонтёрского проекта это пожилые люди. Которые уже заработали пенсию, которые уже прекратили свою рабочую деятельность, но они активные, они хотят выполнять какую-то работу и они идут к нам в проект.

І ця допомога необхідна цілий рік, говорить віце-мер. Взимку вона знадобиться на пунктах обігріву. Вони почнуть свою роботу після того, як стовпчик термометра поповзе до мінусових температур. Пункти, як і торік, відкриють поряд з виходами метро. Минулоріч в них обігрили понад 13 тисяч людей. Відкриє свої двері і їдальня для малозабезпечених в районі Південного вокзалу. Працюватиме й центр реінтеграції для безхатченків, що відкритий цілий рік.

Світлана Горбунова-Рубан  заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення

-Будут холода, будем работать как обычно по отработанной схеме. У нас штаб этот постояннодействующий, мы все на связи. Палатки поставим чай, еду принесём. У нас же в прошлую зиму никто не замёрз от переохлаждения. А это уже показатель.

З новими і кращими показниками хочуть почати новий 2013 у Харкові і в програмі дельфінотерапія. Щорічно півсотні особливих дітей проходять її курс на безоплатній основі. Цю кількість хочуть збільшити завдяки новому басейну, який уже на стадії завершення будівництва.

Ігор Бескровний, Євген Карпенко Харьковские Известия