Вибух у квартирі на Метробудівників, 32. Нові версії надзвичайної пригоди

03.09.2013 19:37   -
Автор:

-Я сегодня ночью приехал. Увидели два самосвала пепла, углей…

Юрій Скляр господар квартири на п'ятому поверсі в тридцять другому будинку по вулиці Метробудівників. Квартири, в якій вчора близько першої години дня прогриміло два вибухи. На цей момент він ще відпочивав у Криму. Відпустку довелося перервати. Сьогодні чоловік разом з дружиною виносить все, що спопелів вогонь. Не вціліло майже нічого.

Вікторія Скляр господиня постраждалої квартири

-Я даже не могу сказать какое у меня состояние. Когда человек жил при всём, скажем так и остаться без ничего. Вещи – три пары брюк, у меня не тёплой одежды нету, не у меня, ни у мужа. Понимаете… муж вообще остался в брюках, рубашке, туфлях и две футболки.

Від вибухів постраждав зять сімейства 27-річний Євген Виходцев. Саме він учора разом із своєю дружиною, донькою родини Скляр та їх трирічним онуком, приїхав до квартири, аби забрати клітку для папуги. Вікторія Скляр з жахом припускає – від вибуха могла постраждати її донька та онук. Адже саме вони збиралася йти до квартири першими. Але доля розпорядилася інакше.

Вікторія Скляр господиня постраждалої квартири

-Ребёнок в машине стал плакать и не хотел вообще выходить из машины. Дочка говорит, давай я схожу, ты посидишь. Не нужно! Давай ты посидишь, я быстрее, а ты посиди. Тем более он настоял – я хочу быть с мамой.

Стан шоку і 70 відсотків опіків тіла. Половина з них глибокі. Постраждалий Євген Виходцев вже другий день у реанімації опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги.

Анатолій Литовченко в.о. завідувача опікового відділення лікарні швидкої та невідкладної допомоги

-Состояние больного тяжёлое, но стабильное. С момента поступления проводилось инфузионно-трансфизионная терапия, выполнен туалет ожоговых ран, больной находится в повязках. Состояние сейчас несколько застабилизировалось. Пострадало всё – голова, туловище, верхние и нижние конечности.

Власники постраждалої квартири  провели своє розслідування. Вже сьогодні, вони коли розгрібали завали, зрозуміли – їх скоріш за все у переддень вибуху обікрали. Винесли гроші, ікони і золото. Припускають, зловмисники змайстрували вибуховий пристрій. Прикріпили запал до дверної ручки.

Юрій Скляр господар постраждалої квартири

-В коридоре, это я так предполагаю. Потому что кухня целая, комната была обесточенная вся. Все приборы были обесточены газовое оборудование исправное. Печку газовую изъяли. Она говорят исправная, утечки газа небыло да и запах бы был. Ну по идее как, как можно ещё понять – когда человек открывает двери и не переступив порог происходит взрыв сумашедшей силы, человека отбрасывает на 10 метров, выгорают даже двери в соседнем коридоре, тамбуре. Понимаете, что это может гореть? Это какой-то взрывчатый предмет.

Те, що це був не вибух газу вже вчора підтвердили і газовики. Вони провели експертизу кухонного обладнання.

Сергій Байцур начальник районного управління газової служби Київського району

-По характеру возгорания не видно, что это газ. Т.е. эпицентром взрыва и пожара не дошёл до кухни до газового стояка, до газовой плиты.

На підтвердження своєї версії Вікторія Скляр показує ось ці речі, які невідомі пропитали горючою рідиною. Їх знайшли в квартирі на підлозі. Вони немов ланцюжок вели від вхідних дверей до великої кімнати.

Вікторія Скляр господиня постраждалої квартири

-Моё мнение или керосин или бензин. Но больше похоже на керосин по запахам. Заметали следы, облили и таким вот образом получилось.

Що ж було насправді і що стало причиною вибуху – зараз цим питанням займаються, не тільки власники помешкання, а слідчі та оперативники. У той час сімейство Скляр прибираючи попелище, що залишилося від їх квартири і просить лише про одне.

-У меня очень большая просьба в первую очередь зятю помочь чем можно.

Ігор Бескровний