Вибух у багатоповерхівці по вулиці Метробудівників,32

02.09.2013 20:27   -
Автор:

На цьому відео перші хвилини події, що сталася сьогодні близько першої години дня на Салтівці. В одній з квартир на п'ятому поверсі тридцять другого будинку по вулиці Метробудівників стався вибух. Халат, кімнатні капці та документи. Все що змогла схопити, вибігаючи з будинку, пенсіонерка Зінаїда Тимошенко. Ії квартира поруч з епіцентром вибуху.

Зінаїда Тимошенко мешканка будинку, де стався вибух

-Вырвало двери мне и стекло посыпалось. Я выглянула, а уже с 21-й квартиры двери горят.

Сергій Бондаренко, він мешкає на 3 поверсі, теж став мимовільним свідком пригоди. Він у цей момент вийшов покурити на балкон.

Сергій Бондаренко мешканець будинку

-Раздалось два взрыва, один меньше, хлопок такой, потом очень сильный, всё посыпалось. Потом через 3 минуты вышел абсолютно горящий человек у него своя легковая машина. Он срывал остатки одежды на себе. Уже полностью розовый, волос небыло. Сел в машину и уехал очень быстро.

Як пізніше стало відомо, це один з власників квартири, де стався вибух. Йому 27 років, він час від часу відвідував квартиру. Зараз чоловік вже в опіковому відділенні лікарні швидкої та невідкладної допомоги. У нього 70 відсотків опіків тіла. 35 з них глибокі. Є і інші постраждалі.

Ігор Семенко заступник голови адміністрації Київського району з питань житлово-комунального господарства

-Семямесячный ребёнок с 7 этажа – лёгкое отравление угарным газом, но даже не отравление, а надышался там. Особого беспокойства о здоровье ребёнка врачи не высказывали. И одна женщина,у неё нервный срыв, истерика. Её тоже отправили в больницу, чтобы успокоить.

Всього з будинку рятувальникам довелося евакуювати близько 20 осіб. Пожежу ж загасили за півгодини. Конструктиви будівлі не постраждали. Її знеструмили, відключили від води та газу. Всім постраждалим надали тимчасове житло. У готелі.

Андрій Парамонов перший заступник Харківського міського голови

-Сейчас идет перепись всех проживающих людей на этом стояке, который пострадал. Остальная часть дома находится в удовлетворительном состоянии. Городские власти сейчас в первую очередь занимаются обеспечением нормального проживания наших жителей и локализацией создавшейся ситуации.

За пару годин відбулася комісія з надзвичайних ситуацій. На ній вже стали відомі цікаві факти. Газовики провели своє розслідування.

Сергій Байцур начальник районного управління газової служби Київського району

-По характеру возгорания не видно, что это газ. Т.е. эпицентром взрыва и пожара не дошёл до кухни до газового стояка, до газовой плиты. Т.е. очаг в комнате. Если был очаг в кухне, то газ бы выходил из кухни и горение всё равно перешло на кухню. Поэтому скорее всего это не от газа.

За фактом вибуху у харківській багатоповерхівці прокуратура відкрила кримінальне провадження.

Ігор Бескровний