Ветеранський бізнес: хто може отримати мільйони на власну справу

13.07.2023 12:28   -

Кошти на створення чи розвиток свого бізнесу отримають 19 захисниць та захисників, які брали участь у російсько-українській війні та їхні дружини чи чоловіки.

ЮЛІЯ СВИРИДЕНКО МІНІСТР ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ
Гранти для ветеранів та ветеранок та другого з їх подружжя – це можливість підтримати наших воїнів. Вони боронять нас на передовій, наше ж завдання – допомогти їм адаптуватися до мирного життя, втілити мрію відкрити власну справу, підтримати їхніх рідних. Саме так і виникла ідея цієї грантової ініціативи.

Перші гранти отримають загалом 19 людей: 10 учасників бойових дій та 9 дружин військових. Вісьмом виплатять до 500 тис. грн фінансової допомоги, решті – до 250 тис. грн. Загальна сума складе 6,8 млн грн.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Також були підписані меморандуми серед домовленостей за якими, створення умови для розвитку підприємництва в Україні серед ветеранів, їхніх родин, а також людей, які внаслідок війни отримали інвалідність.

ОКСАНА КОЛЯДА КЕРІВНИЦЯ ПРОЕКТІВ ГО “ПРОСТІР МОЖЛИВОСТЕЙ”
Активний ветеран – це шанс на зміни. І перш за все активність ветерана проявляється у бізнесі. Проте активності в сучасному бізнесі не буває достатньо. Потрібні знання, навички, доступ до ресурсів та супровід – менторство. У нас сьогодні склались унікальні умови, коли все це ми можемо поєднати. Держава визнає важливість підтримки ветеранського бізнесу і готова виділяти гранти на стартапи та розвиток.

Також у ветеранів з’явиться можливість для навчання та перекваліфікації  під час їх переходу від військової кар’єри до цивільного життя. Щоб стати учасником чи учасницею грантової програми для ветеранів та другого з подружжя, можна подати заявку на порталі «Дія».

ОСТАННІ НОВИНИ