Весняна толока по-харківськи. Як прибирали Салтівку комунальники з місцеві мешканцями (відео)

01.04.2023 20:25   -

“Климентівська балка” – одна з найулюбленіших зон відпочинку на Салтівці. В рамках української акції “Зелена весна” в Харкові сьогодні відбувається суботня толока.

До роботи працівників “Харківблагоустрою” Салтівського району долучились місцеві жителі та співробітники торговельної мережі “Посад”. Люди кажуть, не могли всидіти вдома, вийшли на допомогу комунальникам.

НАТАЛІЯ ПРАЦІВНИЦЯ ТОВ “ПОСАД”
Сьогодні ж суботник по всьому місту, працюють усі, і знайомі, і всі люди вийшли на суботник, наша організація також. І я впевнена, що сьогодні і мер також працює. Ми йому дуже вдячні, ми віримо йому. І ми вирішили долучитись теж до такого дня, до працьовитого дня і прибирати територію, яка знаходиться біля нашого магазину.

В теплу пору року до Климентівської балки подихати свіжим повітрям та посидіти біля водойми приходять мешканці сусідніх багатоповерхівок, а їх в цій локації – 27. Кажуть, приємно бачити, що навколо все чисто і красиво – коли сам прибираєш, рука не підіймається смітити.

ТЕТЯНА МЕШКАНКА САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Ми здесь гуляєм з дітками, кормимо навіть уточок. Дякуєм дуже нашим работнікам, що вони нашу територію привели в порядок, не дивлячись, що війна.

А роботи за час суботнику в цій зоні зроблено багато. Прибрано близько двох гектарів території – зібрали більше 10 кубометрів сміття, це також сухе листя і трава, обрізали гілки кущів, видалили порослі, почистили бордюрне каміння, пофарбували лавки.

ЮРІЙ МЕШКАНЕЦЬ САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Вообще город Харьков – самый чистый город. Я хотел бы отметить, что дворники убирают и утром, и вечером.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Прибирали у суботу і в інших куточках Салтівки. Після складної зими оновлення потребувало і подвір’я греко-католицького храму Святого Миколая. Настоятель говорить, що під час посту перед Великоднем важливо очищувати душу, але й треба не забувати дбати про чистоту навколо себе. Тож тут навели лад на прилеглій території: підмели, помили, пофарбували, зібрали опале листя, сухостій, обрізали дерева та кущі.

ЄПИСКОП ВАСИЛІЙ ЕКЗАРХ ХАРКІВСЬКИЙ УКРАЇНСЬКОЇ ГРЕКО-КАТОЛИЦЬКОЇ ЦЕРКВИ
Тому хочу подякувати міській владі, міському голові Ігорю Олександровичу за сприяння, за допомогу різних матеріалів, також людей, які приходять, щоби навести порядок і підготувати храм і територію навколо храму до цього свята.

Толока тривала і у Салтівському парку Перемоги. Воєнна зима встигла залишити тут свої сліди. Тож прибрали, почистили територію, вивезли сміття. Гуртом попрацювали, а після роботи можна і польовою кашою пригоститись, радіючи за чистий і доглянутий рідний Харків.

Харків’яни говорять, пишаються своїм містом, воно найкраще.

ВІКТОРІЯ МЕШКАНКА САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Харків завжди був яскравим, квітучим, затишним! І не дивлячись на те, що сьогодні ми живимо за таких складних умов, ми робимо все, щоб наше місто було ще краще! Дякуємо нашому меру, який 24/7 опікується проблемами нашого міста.

До суботнику у Салтівському районі долучились не лише комунальники та окремі харків’яни, до прибирання стали цілими колективами.

ОЛЬГА МЕШКАНКА САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
Вся освіта зібралась і вийшла разом на це знакове місце, парк Перемоги, для того, щоб навести лад, порядок, допомогти нашим комунальникам зробити наше місто ще гарнішим. А ще наші люди працюють на своїх територіях, у дошкільних закладах, у школах, де теж потрібен порядок.

Мешканці Салтівки говорять, що роботи в їхньому районі ще багато, залишилось над чим попрацювати і тут, у парку Перемоги.

ОКСАНА МЕШКАНКА САЛТІВСЬКОГО РАЙОНУ ХАРКОВА
І в нас виникла пропозиція на цьому тижні вийти ще знов з більшими силами і більш потужніше зробити ще найкраще. Парк у нас причудовий. Тож чому б його не зробити ще кращим. Харків – незламний, Салтівський – найкращий!

А тим часом завершили працювати і на Климентівській балці. Але були вимушені почистити від сміття лише частину зони відпочинку, як би не кортіло оновити навесні все навкруги.

Війна триває. І Харківщина залишається однією з найбільш замінованих територій країни. Тож прибирали з дотриманням правил безпеки!! Комунальники говорять, що продовжать наводити лад на всіх куточках, навіть віддалених, але вже після перевірки їх саперами.

ОСТАННІ НОВИНИ