Весна посеред зими або як потепління впливатиме на графіки відключень світла

13.01.2023 14:05   -

До України йде потепління. Про це повідомляють метеорологи. Так, за попередніми прогнозами, вже наступного тижня по всій Україні температура повітря підніметься до 10 градусів тепла.

СТАНІСЛАВ ЩЕДРІН СИНОПТИК
Знов весна серед зими. Від 13 січня до більшої частини Європи почнуть надходити аномально теплі повітряні маси з Африки, тому і в Україні знов очікується аномальне потепління до +8-10 градусів.

Про потепління також повідомиляють і регіональні гідрометцентри. У найближчі дні стовпчик термометру підніметься вгору, але опадів не буде. І як наслідок – тумани та ожеледиця.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

НАТАЛІЯ ДІДЕНКО СИНОПТИК
Опадів практично – катма, проте вологість підвищена, тому зависатимуть тумани.
Через них часом важче дихати, особливо містянам, де повітря брудніше, а також тумани низькою видимістю роблять дороги складнішими для авторуху. Обережно. Також очікуються слизькі дороги, тротуари, а через потепління побільшає проталин і калюж, перестрибуйте, хто може.

І через потепління обсяги відключень електроенергії можуть зменшились вже на цих вихідних. Як повідомляє голова НЕК “Укренерго”, тепла погода зменшує споживання серед українців, тому енергетикам буде легше розподіляти обсяг генерації серед споживачів.

ВОЛОДИМИР КУДРИЦЬКИЙ НЕК “УКРЕНЕРГО”
На вихідних у нас очікується потепління і нам знову буде легше “упакувати” споживання в той обсяг наявної генерації, який ми маємо. І також працюємо над тим, щоб витиснути з енергосистеми всі генеруючі потужності, які у нас є. Прискорити ті, ремонти, які можна прискорити і зробити так, щоб оцієї наявної генерації ставало все більше і більше.

А що ж до погоди у Харкові, то за даними прогнозів експертів сайту Gismeteo, найближчими днями очікується вдень -1°C , вночі до -4°C . А вже з понеділка стовпчик термометру підніметься до нуля – +2°C  – вдень, вночі -2°C . І вже у четвер температура повітря буде +8°C  вдень, +6°C  вночі. За прогнозами українських синоптиків, плюсова температура триматиметься до кінця січня. А далі очікують знову морози до мінус 15-20°C .

ОСТАННІ НОВИНИ