Верховная Рада – первая кровь

15.12.2012 20:21   -
Автор:

Євгенія Кутнова кореспондент

-У перший робочий день депутати Верховної Ради нового скликання попрацювали, можна сказати, докладаючи усіх зусиль. З самого ранку опозиція влаштовувала бійки, блокувала роботу парламенту та просила постійних перерв. На допомогу їй приходили свободівці. Вони навіть вдались до того, що знесли паркан навколо Ради.

А розпочиналось все тихо. Депутати збирались, вітали один одного, налаштовувались на роботу. І ось – перша сутичка. Свободівці та БЮТівці не впускають до зали засідань депутатів Андрія та Олександра Табалових. Новоспечені депутати, яких не пускали до зали, таки складали присягу, хоч опозиція все одно поставила легітимність їх депутатства під сумнів. Але закон є закон.  

Ірина Бережна народний депутат України

-С момента, когда народный депутат вновь избранные собственноручно подписали присягу. Именно собственноручно подписание присяги и ее регистрация является моментом после которого они полноценно могут работать и иметь статус вновь избранных депутатом седьмого созыва. Поэтому все громкие заявления опозициионеров, как обычно, просто пшик.

Сутички навколо Табалових закінчилися, але опозиція і надалі працювати не бажала. Підтягнулась до трибуни  та почала блокувати роботу парламенту. Вы в нарушении всякого регламента заблокировали работу парламента и не обращаете ни на что внимания.

І так два рази підряд. Весь цей час представники більшості закликали опозицію схаменутися. Нагадували, що український народ обирав депутатів не для свар та циркових вистав, а для роботи.  Тим більш, що за порядком денним необхідно вирішити кілька невідкладних питань: затвердження фракцій, обрання прем’єр – міністра, голови Верховної Ради, його заступників. Але опозиція бажала не працювати, а відпочивати, і вимагала постійних перерв. Під час однієї з них свободівці влаштували чергове шоу: спиляли "болгаркою" частину паркану навколо Ради та вибили головні двері парламенту.Тяганина продовжувалася до самого вечора. Так і не знайшовши порозумінь, депутати перенесли засідання на наступний день.

Дмитро Шенцев народний депутат України

-Мы привыкли работать и во власте, и в опозиции. Готовы к любым развитиям сценария. Думаю,что все попытки опозиции внести диструктив в работу парламента в итоге успехом не увенчаются.

Депутати "харківського лоббі" розповідають – сутички у парламенті не завадять їм працювати. Тим більше, що необхідно вирішувати важливі питання для життя країни.

Володимир Мисик народний депутат України

-Организационная неделя закончится и мы обязательно проведем круглый стол в виде всех депутатов, которые прошли в Верховную Раду от харьковского региона. И определим первоочередные задачи. Это важно.

Новообрані депутати-харків"яни твердять, що вони відповідальні перед тими, хто обрав їх до парламенту.

Анатолій Денисенко народний депутат України

Партия регионов несет ответственность за развитие нашей страны. Поэтому мы готовы к конструктиву, в диалогу, к поиску разумных компромисов, которые принесут те решения, которые позволят нашей стране развиваться.

Другий робочий день парламенту. Депутати попри всі небажання опозиції обирати керівництво Верховної Ради, все таки його призначили. Головою Парламенту став Володимир Рибак. За нього було віддано двісті п"ятдесят голосів. Першим заступником став Ігор Колетнік. Він набрав двісті сорок три голоси. Заступником голови Верховної Ради став Руслан Кошулинський. За нього проголосували триста п"ять народних обранців. Посаду Прем"єр-міністра депутати знову довірили Миколі Азарову. Поставили перед ним завдання продовжити і завершити початі реформи.