Верховна Рада України затвердила нові межі Харкова

06.09.2012 19:25   -
Автор:

Розширити межі першої столиці. Приєднавши до неї частину Пісочина, Циркунів та Кулінічів. Відповідний законопроект на початку серпня народний депутат України Валерій Писаренко вніс до Верховної Ради. Сьогодні на засіданні парламенту виступає за його підтримку.

Валерій Писаренко народний депутат України  

-Сьогодні ми можемо зробити з вами добру справу не тільки для харківської громади, а й взагалі відкрити шлях, за яким ми для багатьох громад можемо відкрити шлях встановлення меж і я сьогодні звертаюсь від імені всієї територіальної громади до депутатів, до депутатів шостого скликання парламенту, що це напевно одне із історичних скликань парламенту цього скликання, прошу підтримати, дякую.

І народні депутати підтримали. Двісті сорока чотирма голосами. Тепер Перша столиця стане більшою на п"ять тисяч гектрарів. Вперше за час незалежності України до складу міста увійшли настільки значні території і воно дістало чітко окреслені межі. Так оцінила рішення парламенту міська влада. Тож незабаром території, які приєднають до Харкова побачать друге життя. Адже ці населені пункти розпочнуть розиватись вже міськими темпами.

Геннадій Кернес Харківський міський голова

-Для нас это очень важно, у Харькова есть границы. Мы не будем менять территориально устройство, у нас как было 9 администраций так и останется 9 администраций, ми просто их присоеденим к этим администрациям, но это работа не одного дня, это работа, назовем так шаг за шагом.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін Харьковские Известия.