Веерные отключения уже начались. Пока только в Харьковской области

24.09.2014 18:13   -
Автор:

Облэнерго предупреждает, если люди не начнут меньше включать свет и электроприборы в часы пик, отключения коснутся всех. )Економія електроенергії – єдиний спосіб забезпечити стабільність надання цієї послуги. На цьому наполягають керівники Харківщини. І тому повідомляють: у часи пік люди мають мінімізувати використання електроприладів у побуті. А саме з восьмої до десятої ранку, а також з дев'ятнадцятої по двадцять другу годину вечора. Інакше, запевняють енергетики, відключення може відбутися будь-якої хвилини.

Сергій Кирик голова правління АК "Харківобленерго"

Мы должны быть готовы. Мы всегда должны сохранять баланс выработки и баланс потребления.

І такі віяльні відключення вже стартували. Вчора чисельні населені пункти Харківщини були знеструмлені. Все, кажуть керівники Харківщини, через перебільшення норми споживання. Її встановили через дефіцит вугілля. На складах області його лишилися крихти. Більш за все цей вид твердого палива необхідний для забезпечення стабільної роботи Зміївської ТЕС, що є головним виробником електроенергії. Її робота поновлена, кажуть керівники Харківщини. Однак без поповнення запасів вугілля – подовження її роботи під загрозою.

Василь Хома заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

Для, чтобы по Змиевской ТЕЦ работало 8-9 блоков и было производство электроэнергии, нам необходимо 450 тысяч в месяц. У нас запас в пределах 50 тысяч.

Не має запасів у Харківській області і мазуту. А його цьогоріч будуть використовувати для роботи ТЕЦ-5, яка виробляє тепло. Один її енергоблок наразі запустили. Надалі ТЕЦ буде працювати на газу та на мазуті. У пропорції – п'ятдесят на п'ятдесят. Це буде один із заходів економії блакитного палива, повідомив Василь Хома. Серед інших:

Василь Хома заступник голови Харківської обласної державної адміністрації

Внедрение ограничение теплопотребления, снижение нормативов теплообеспечения. Это снижения температурного внутреннего воздуха до 16 градусов, и в угловых комнатах до 18. И как вариант, как временные кризисные мероприятия, это сокращение отопительного сезона.

Цьогорічний опалювальний сезон може стати коротшим на місяць. Початися першого листопада і закінчитися наприкінці березня, інформує Василь Хома. Менше буде цієї зими не лише тепла, а й гарячої води. Її можуть подавати за графіком. Розглядаються і варіанти тимчасових відключень. Однак поки ці зміни не узгоджені на державному рівні.