Вчителі не повинні проходити медогляд, а школярі повинні надати карту вакцінації

18.08.2020 13:53   -
Автор:
COVID-19 атакує, але у Мінохорони здоров"я нагадують і про інші небезпечні інфекції, яких можна запобігти зробивши щеплення. І у сьогоднішній непростій ситуації, коли вирує коронавірус, це питання, кажуть, особливо на часі, бо не можна допустити спалахів інших небезпечних хвороб. Тому МОЗ навіть не припиняло проведення вакцінації населення. Радять батькам і зараз дотримуватися Календаря профілактичних щеплень, тим більш що розроблені певні правила проведення безпечної імунізації у медзакладах.
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
В школі вас можуть попросити надати відповідну довідку щодо дотримання Календаря щеплень, те, що стосується вакцінації дитини. За весь час пандемії ми постійно наголошували, що ми не припиняли вакцінацію. Це не просто безпечно, це має велику необхідність, тому що ми вакцінуємо дітей від дуже серйозних хвороб, дуже загрозливих хвороб. Тому користуючись нагодою звертаюсь дл всіх батьків щодо дотримання Календаря щеплень. Дітей треба вакцінувати, щоби вони не хворіли. 
 
Разом з тим, у школах з початком навчального року повинні суворо дотримуватися правил карантину і створити безпечні умови для дітей, щоби не допустити розповсюдження коронавірусної інфекції, яка не збавляє обертів, адже останнім часом в Україні реєструється близько півтори тисячі нових випадків захворювання. 
 
Максим Степанов міністр охорони здоров'я України 
 
Кількість хворих не падає, вона зростає, якщо подивитися на ту динаміку за останні 2 тижні. І вважаємо що слід дотримуватися всіх рекомендацій, які дає Міністерство охорони здоров"я. всіх правил, які встановлені в країні. Це дуже важливо, щоби ми могли перемогти нарешті коронавірусну хворобу і повернутися нарешті до звичайного життя. 
 
Наразі, як зазначили на нараді під головуванням Президента щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, Уряд перевірятиме лікарні, аби бути готовими до другої хвилі COVID-19, якщо вона настане восени. Поліція в свою чергу посилює роботу щодо дотримання карантинних заходів громадянами. Зазначають на сьогодні вже виявлено 114 тисяч порушень при використанні додатку "Дій вдома".