Вчитель від Бога

15.08.2012 12:37   -
Автор:

 

Квіти, дитячі виступи, усмішки та слова подяки учнів різних випусків. У школи номер двадцять чотири є свій власний янгол-охоронець,- кажуть його учні. Це Іван Никифорович Питіков. Сьогодні йому дев’яносто років. Усе своє життя він присвятив вихованню дітей. Понад сорок років пропрацював директором школи. З ювілеєм його привітати прийшов навіть перший випуск школи, тисяча дев"ятсот шістдесят восьмого року.

Тамара Рижкова випускниця школи №24 1968 року

– Он очень много нам заложил, он помнит наш выпуск. Вот был юбилей школы, и он даже помнит всех фамилии, имя, отчества первого выпуска учеников.

Учні розповідають,Іван Никифорович до кожного мав підхід. І навіть зараз приходить до навчального закладу та проводить уроки.

Ганна Долуда випускниця школи №24 1998 року

– На его уроках ты окунался в историю, ты проживал все моменты. Но в первую очередь он был таким целостным человеком, что хотелось быть похожим на него, хотелось быть патриотом.

Михайло Пилипчук депутат Харківської обласної ради

– Сорок три года он активно был директором школы и сегодня он продолжает здесь работать. Многие, в том числе и руководители сегодняшние школы, преподаватели его считают директором, своим директором.

Іван Никифорович отримав звання "Заслуженого вчителя України" ще у тисяча дев’ятсот сімдесят сьомому році. Та почесних нагород у вчителя з великої літери, як його називають учні та колеги, чимало. Сам ювіляр розповідає, найважливішою нагородою для нього є досягнення дітей.

Іван Питіков Заслужений вчитель України

– Я вот сейчас сидел и сделал вывод, что для детей еще что-то я могу делать. Я еще хочу работать.

Євгенія Кутнова, Ігор Луханін. «Харьковские Известия»